Wyświetl pojedynczy post
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2022, 14:41
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ja tego nie liczyłem natomiast opieram się na słowach bodaj Jażdżyńskiego ze słynnej konferencji jak również tym co potocznie oznacza budżet X NA SEZON.I na przykład do kwot które podałeś mogę wtrącić np to że każdy chyba domowy mecz ma swojego sponsora,nie wiem jak to się ma do planowanego budżetu.Wynagrodzenia poszły pewnie drastycznie w dół,w końcu pozbyliśmy się większości zawodników z wysokimi kontraktami a reszcie zamroziliśmy pensje.Czy ich wypłatę obejmuje budżet na ten sezon?Śmiem wątpić.O akademii szkoda gadać.Gdzieś ktoś tam przebąkuje jak wygląda sprawa ale może lepiej o tym nie wspominać bo wstyd.Wynajem bazy jest chyba zabezpieczony cesją na środkach z ekstraklasy.Poprawcie mnie jeśli sie mylę ale ESA wypłaca je chyba bezpośrednio na konto Myślenic(to nie był czasem warunek Cupiała?)
Wszystko to oczywiście są przypuszczenia bo w tym klubie o transparentności się mówi...i tylko się mówi.
Jeśli jednak weżmiemy pod uwagę ile wydają pozostałe drużyny pierwszej ligi te 18 mln kosztów i tak stawia nas w czołówce tej ligi
Nie kojarzę co mówił Jażdżyński. Tzn nie pamiętam liczb jakie podawał ale liczę na logikę po swojemu.

To że są sponsorzy podnosi przychody. Koszty nie znikają.

Wynagrodzenia drużyny z powyżej 20 na (strzelam) 12 to jest właśnie drastyczne cięcie.

Akademia jeśli miała (znów strzelam) koło 4 to po cięciu na 2-3 mamy właśnie ten dramat o którym się pisze.

Nie ma w tym sezonie środków z ESA więc nie ma na czym robić zabezpieczenia.

I oczywiście masz rację, że 18 to dużo na pierwszą ligę, ale to żaden argument za tym, że Wisła ma tyle. Niestety.
Odpowiedz cytując