Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2022, 16:19
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
...
Kolejny raz piszesz o czymś, o czym nie masz pojęcia, albo po prostu znowu świadomie kłamiesz.

Socios przekazywało środki na cele przegłosowane przez członków stowarzyszenia, na podstawie umów darowizn. W umowach jest konkretnie wskazane, na co pieniądze mają być wykorzystane. Znajdują się tam również zapisy, które pozwalają nam na pełną kontrolę, w jaki sposób te pieniądze zostały wykorzystane.

Od zakończenia w czerwcu poprzedniej umowy, nie przekazujemy żadnych środków, jasno zakomunikowaliśmy właścicielom i zarządowi (obecnemu), że interesuje nas głównie inwestowanie w rozwój klubu, w jego fundamenty (np. współfinansowanie wykupu bazy w Myślenicach).

Zapewne jedynie przypadkiem ominęły Cię słowa prezesa Nowaka, który w jednym z wywiadów powiedział: "Zarząd Socios chce przekazywać pieniądze na konkretne cele. Ja jako prezes wolałbym, żeby te środki szły na działalność bieżącą". To tyle odnośnie przekazywania środków bez pytania "na co idzie kasa".

Od lat działamy i nie widać efektów? To może powiedzieć tylko wyjątkowy ignorant. Co do RN, to od wejścia do niej członka z ramienia Socios dzieli nas tylko głosowanie i odpowiednia uchwała na Walnym spółki. Ja wiem, że Ty byś pewnie załatwił to wcześniej, tylko się nie chciało, prawda?

skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Klubie, chcecie kase ktora gromadzi Socios? Super. To Dajecie nam miejsce w RN celem mozliwosci kontroli na co ta kase wydajecie. Chyba rozumiecie, ze z uwagi na przeszlosc to oczywiste oczekiwanie. Nie zgadzacie sie? Spoko. Wydamy oswiadczenie i poinformujemy z jakich powodow Socios wstrzyma przekazywanie pieniedzy do klubu.
Odniosę się jeszcze do tego fragmentu - w momencie, gdy obecni właściciele zaczynali swoją działalność w klubie, mieli olbrzymie zaufanie wiślackiej (i nie tylko) społeczności. Może przypomnisz, jakim zaufaniem cieszyło się cokolwiek związanego z kibicami Wisły? Potrafię sobie wyobrazić , jakie byłyby komentarze, gdybyśmy w latach 2019-2020 zażądali miejsca w Radzie Nadzorczej spółki. Trzeba było lat pracy, by odbudować jako takie zaufanie do organizacji takiej jak Socios, związanej z kibicami.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 09.10.2022 o godz. 16:57.
Odpowiedz cytując