Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2022, 12:19
Azor,
Wczoraj dwa razy wzywałeś mnie do odpowiedzi.
W jednym poście pozwoliłeś sobie na sformułowanie "p.......z jak potuczony"
Pozwolisz że Twoją wyrafinowaną kulturą nie będę się zajmował.
Co do odpowiedzi, przyjmij do wiadomości że ja nie siedzę na forum "non stop" , mam wiele innych spraw a tu wchodzę raczej okazjonalnie. Więc będę odpowiadał w wygodnym dla mnie czasie.

Nim odniosę się szczegółowo do twego pytania , przedstawię moje zasadnicze spojrzenie.
Otóż uważam że nasze Trio nie zasługuje sobie na totalne pomiatanie, wyzywanie od kanali , jebańców i tym podobnych epitetów. Nie mam pretensji jak ktoś wytyka im nieudolność czy zjebanie sprawy. To jest dopuszczalne.
Natomiast traktowanie ich jako ludzi gorszych od esesmanów czy innych putinoludków budzi mój ogromny sprzeciw. Ja rozumiem, że tu są emocje i każdemu może się coś czasami wyrwać . I potrafię odróżnić jednorazowy czyjś wyskok od systematycznego niszczenia godności osobistej tych ludzi. Ludzi , którzy wkładają swoje serce , czas i pieniądze.

A teraz te pięć rzeczy , skupię się tylko na sprawach strategicznych:
- wdrożenie planu spłaty długów , który , jak się wydaje , mimo covida oraz spadku jest realizowany
-pozyskanie szeregu sponsorów na czele z Orlen-Oil
-ułożenie dobrych relacji z miastem
-ustalenie założeń polityki sportowej . Tu mały komentarz. Plan był dobry , przyjąć sensownego trenera (Gula) oraz dyrektora sportowego(Pasieczny) którzy mają odpowiadać za sukces sportowy. Niestety ale ten, wydawałoby się , sensowny plan został niepotrzebnie porzucony ( nie w sensie że zwolnienie Guli i Pasiecznego było niepotrzebne tylko że potem te funkcje połączono w osobie Brzęczka). W ramach tego planu realizowane jest również promowanie młodych piłkarzy. Ale ten element również nie daje, na chwilę obecną, oczekiwanych efektów.
-bardzo dobra współpraca z Socios

Miało być 5 więc się dalej nie będę rozpisywał.
A teraz , w zamian , oczekuję od Ciebie wyszukania i zacytowania 5 (słownie pięciu) postów Twego autorstwa w których pozytywnie odnosisz się do jakichkolwiek działań Wisły w ciągu tego roku.

I na koniec taka refleksja. Spierałem się na tym forum z paroma osobami, np . z Lucjuszem . Ale bez wątpienia wiem że to prawdziwy kibic Wisły Kraków. Natomiast w Twoim przypadku odnoszę wrażenie że porażki Wisły (na różnych polach) są dla Ciebie swoistym schadenfreude. Dla mnie , każda porażka Wisły , na dowolnym polu , jest przyczyną boleści.
A dlaczego tak jest odpowiedz sobie sam.
Ostatnio edytowane przez stary dziad : 06.10.2022 o godz. 13:18.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując