Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2022, 14:28
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ciekawe są te teorie, że niby Błaszczykowski tworzy jakiś klimat zgnilizny, gdzie trener z papierami jak Gula nie daje rady

Dla mnie to jest dorabianie teorii na siłę, aby wyrzucić z siebie frustracje i walić w najbliższy cel.

Myślałem, że za pewność siebie i morale w ostatnim meczu odpowiada Brzęczek, a nie Kuba. Poza tym to wszystko jest sprzeczne, bo wcześniej nie było klimatu zgnilizny? Zabawne są też teorie o luziku na treningach i plaży - bankowo Kuba nie zna ciężkich treningów, nie wie jak się trenuje i wprowadził nakaz nieprzemęczania się na zajęciach.

Ciekawi mnie jedna sprawa. Minęło już trochę czasu i nikt z szatni nie puścił pary z ust jaki to Kuba jest toksyczny i jaką wprowadził destabilizację priorytetów w drużynie/szatni. Przewinęło się trochę grajków, niektórzy zapewne nigdy do Polski nie wrócą i nikt nie zdecydował się rzucić jakiejś anegdoty związanej z Kubą?

Toksyczny, nieomylny, hermetyczny, zamknięty w swoim środowisku bez chęci jakichkolwiek zmian To bzdury, którym przeczą chociażby angaże Pasiecznego czy Guli... Całe środowisko piłkarskie szukało przyczyn złych wyników piłkarskich i jak widac nie znaleźli, ale tu na forum wiedzą w czym tkwi problem: w TRIO - czyli ogólnik z dupy. Pisałem kilka razy: co KONKRETNIE? Cieszynka Kuby do Kazka? która scementowała drużyne i moralne niszczone systematycznie przez Hyballa? Czy co? Może Gula był tak przestraszony powtórką z rozrywki, że sam nie wiedział co robi Brednie i tyle. Nikt nie funkcjonuje w klubie od środka, więc można pisać takie dyrdymały.

Jeśli już mówic o problemie TRIO to o źle podjętych decyzjach odnośnie: Guli, Pasiecznego, paru transferów i duetu Brzęczek/Sobol, gdzie środowisko piłkarskie w 95% propsowało taką decyzję.

KUBA na ołtarzu swojej racji niszczy morale piłkarzy plując się w przerwie meczu z Płockiem do sędziego tym samym stajac w obronie swoich kolegów Bardziej obstawiałbym sabotaż Kuby w szatni - niezauważalnie wkłada beton do korków - to musi być to.

Czyli wychodzi na to, że Brzęczek nie jest słabym trenerem tylko wpadł w sidła zgnilizny i ujowego klimatu, który stworzył Kuba już PRZED jego przyjściem (bo problemy zaczęły się od Guli, a nie teraz)?
Problem zasadniczy jest w tym, że właściciele, a zwłaszcza Błaszczykowski od samego początku POŁOŻYLI LAGĘ NA WYNIK SPORTOWY. Już wtedy zaczęła się plaża, ważna była KASA, a wyniki? Cóż, teraz jesteśmy "ratownicy" bohaterzy, niech nikt nie oczekuje wyników, skoro są długi. No i się zaczęło, Stolar który rundę wcześniej zlał Legię 4:0 nagle wyłapał 0:7 i 10 przegranych pod rząd. Przyszedł Skowron bo zaczęła się palić dupa, wydano kasę na ratowanie(pewnie nie mało), zamiast na długi i gra wróciła, ale też tylko na tyle żeby nie spaść. Jak po Zabrzu utrzymanie było pewne plaża wróciła i trwała do czasu kiedy w kolejnym sezonie znowu spadek zajrzał w oczy. Przyszedł Hyballa, w pierwszych 11 meczach zrobił średnią 1,63 punktu na mecz. Uratował ligę, ale zamiast się dostosować do zgnilizny i pozwolić wrócić do plażowania w przerwie na kadrę przykręcił śrubę. Kubusia za nieobecność na treningu wysłał do juniorów, jajeczka zjeść nie pozwolił bo niby mecz jest ważniejszy, no wariat całkowity. To mu przegrali 4 mecze pod rząd, obsmarowali w mediach, Kubuś odstawił szopkę przed całą Polską, Hyballa zniknął i plaża wróciła. Wtedy pisałem, że słono za to zapłacimy. I miałem rację. Gula trafił w piłkarskie bagno gdzie wszyscy wszystko mają w dupie, a winny jest trener. Dlatego bał się odezwać nawet po takim wyskoku jak z Rakowem u siebie. Wszyscy się niby zastanawiali dlaczego jest tak źle, ale dobrze wiedzieli i wiedzą, że powodem jest Kubuś i jego fiksum dyrdum. Które zmusza do nepotyzmu i ogranicza trzeźwość spojrzenia na rzeczywistość. Królewski to pionek bez własnego zdania, a Jażdżyński niewiele może z racji matematycznych. Brzęczek to efekt, który pogłębia patologię. Sama jego zmiana niewiele poprawi. Chyba, że zastąpi go ktoś zdolny powiedzieć w twarz Błaszczykowskiemu żeby wypieprzał z szatni i zajął się czymś na czym się zna, czyli pielęgnacją brody...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując