Wyświetl pojedynczy post
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2022, 11:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Każdy debil będzie zwalał wszystko na trenera, podczas gdy Brzęczek nie tyle wówczas spalił co nie dał rady ugasić. Był sezon żeby spokojnie zbudować zespół - spadała jedna drużyna, to zwolniono Skowronka, zatrudniono Hybalę żeby na koniec sezonu zwolnić jego i większość piłkarzy, bo nagle kretyni doznali wizji że będą grali "krakowską piłkę".

Brzęczek został bo ma zaufanie właścicieli, zna realia polskiej piłki - również pierwszoligowej. To jest pierwsza liga, Giardiola tutaj nie przyjdzie, a kibice - debile każdego trenera i tak po dwóch-trzech porażkach będą chcieli zwolnić. Więc może i dobrze że tym razem jest taki który ma mocne plecy, bo budowa od zera w pierwszej lidze pod awans to jest projekt który statystycznie bardzo rzadko się udaje. Czyli jednak to chyba niełatwe.
Wydaje mi się, że o ile nie wszyscy to przynajmniej większość uważa, że sama wymiana trenera to nie jest remedium naszych problemów ale jest absolutny "must have" do ratowania ligi tu i teraz. Wiadomo, że to wierzchołek góry lodowej ale jest to jeden z pierwszych elementów, który należy zmienić.

Piszesz, że Brzęczek został bo ma zaufanie i zna realia polskiej piłki, w tym pierwszoligowej. Jesteś pewien ? Ja mam zupełnie odmienne zdanie. Czy ktoś to rzekomo zna realia polskiej piłki, w tym pierwszoligowej buduje autorski projekt pn. powrót do ekstraklasy na juniorach i piłkarzach w wieku >23 lata? Każdy wie, że tacy "piłkarze" są chimeryczni i przyjęcie założenia, że na takich postaciach zrobisz awans jest dla mnie potwierdzeniem, że on nie ma pojęcia co robi. Tym bardziej, że jako "zaufany" człowiek Kubusia Puchatka na pewno zna realia funkcjonowania klubu i zdaje sobie sprawę co dla przyszłości klubu oznacza brak awansu szczebel wyżej. Na 14 czy tam 15 meczów w Ekstraklasie wygrał jeden. Jeden! To jest ta znajomość polskiej piłki ? W pierwszej lidze pokazuje dokładnie tyle ile w Ekstraklasie. Nie zbudował żadnego zawodnika. Do regresu formy doprowadził za to wszystkich.
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 30.09.2022 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując