s1mone napisał(a):

|
Mnie interesował dochód za sezon, nie za rok obrotowy, a takiego raczej nie zobaczę.
|
Jeśli potrafisz interpretować sprawozdania, to w pewnym sensie dostaniesz przy okazji następnego sprawozdania (tego na walne). Podpowiedź: klub zmienił rok obrotowy. Nałożysz na siebie dwa sprawozdania i zobaczysz.
Cytat:
|
Skończmy już tą dyskusję, bo ja nigdzie nie broniłem zarządzania klubem. Byłem ciekaw czy wypchnięcie kluczowych piłkarzy i zatrudnienie na szybko następców, którzy spadli z ligi było w jakimś stopniu uzasadnione ekonomicznie w przypadku utrzymania, czy też srogo przepłaciliśmy za wzmocnienia mające uratować ESA.
|
Gdybym miał strzelać, to srogo przepłaciliśmy piłkarzy, którzy byli od początku sezonu i mieli przywracać świetność Wiśle, a jeszcze się dobiliśmy przepłaconymi piłkarzami, którzy mieli ratować ekstraklasę.
Pamiętaj o jednym - w klubie nie było świadomości ryzyka spadku do ostatniej chwili, tak naprawdę "ratunkowe" były ostatnie 2, góra 3 transfery. Wcześniej było przekonanie, że ta kadra utrzyma się z palcem w... a dostępna kadra "zaraz się rozkręci. Czy pensje Poletanovicia i Gio mogły aż tak zrujnować finanse, żeby wszystko wywrócić przy takich przychodach? Tylko jeśli inne koszty były już wcześniej rozdmuchane ponad miarę.
Cytat:
|
W jakimś stopniu ten papierowy dochód by to zobrazował, bo oczywistym jest, że nikt w klubie nie planował spadku, ani nie przewidział problemów z egzekwowaniem należności.
|
Tragedią będzie jeśli okaże się, że nawet papierowo nie ma dochodu.