Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2022, 11:31
Niekoniecznie,

Brzęczek po przyjściu chciał pokazać, że widzi w czym tkwi problem Wisły i trafiło na naszych pepinos, którzy faktycznie wtedy regularnie zawodzili.

Czy to była dobra decyzja wtedy?
Patrząc na efekty końcowe kadencji Brzęczka w ESA - nie

Czy wydawała się wtedy dobrą decyzją dla Brzęczka i zdecydowanej większości kibiców?
Zdecydowanie tak.

Czy zatrudnienie Brzęczka było dobrym ruchem Wisły?
Nie.

Czy zatrudnienie Brzęczka wydawało się sensownym ruchem w momencie jego zatrudniania dla zarządu Wisły i zdecydowanej większości kibiców?
Tak.

Tak samo było z Gulą, Pasiecznym i większością transferów.

Łatwo się teraz ocenia po fakcie, no ale od tego jest zatrudniany fachowiec, aby jego decyzje nie tylko wydawały się dobre, ale takie były.
To, że Brzęczek zasłużył na wylot z klubu za spuszczenie nas z ESA jest oczywiste i nikt tego nie kwestionuje.
Co najwyżej niektórzy znajdują drobne okoliczności łagodzące, które nijak się mają to tej wielopoziomowej kompromitacji jaką był spadek.
Nie ma co do tego wracać, gdy się ocenia grę i działania włodarzy w 1 lidze. Tylko spektakularny sukces w postaci murowanego pierwszego miejsca w 1 lidze byłby w stanie zmazać plamę (a może i niekoniecznie) po tamtych wydarzeniach. Także nie ma o co oceniać Wisły w kontekście tych dwóch sezonów, bo wtedy wniosek może być tylko jeden. Dlatego też polecam ocenianie tego sezonu osobno, w innym wypadku cała nasza rozmowa traci jakikolwiek sens. Chyba, że traktujemy forum jako miejsce do pisania rzeczy oczywistych. Ja już się swoje oczytałem o kompromitacji (która była dla mnie i każdego Wiślaka oczywista) przez ostatnie miesiące i mi styka. A jak komuś nie styka, to niech pozagłębia się w posty Koalika. Tam znajdzie multum treści dla siebie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.09.2022 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując