Wyświetl pojedynczy post
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2022, 10:26
Brzęczek to trener pokroju Kaczmarka, Tarasiewicza czy innego Nowaka czy Latala.

Trener bez większej tożsamości. Nie można opowiedzieć o nim, że jego drużyny mają jakąś charakterystykę, tzn. powiedzieć można wszystko, i sam o tym mówi, tłumacząc, że to piłkarze wykonują założenia taktyczne.

Ale to trener jest od tego aby dobrać taką taktykę i takie założenia, które Ci zawodnicy są w stanie zrealizować.
Przykładowo taki Widzew, większość graczy to nic specjalnego w warunkach polskiej piłki, ale widać, że jest tam jakaś myśl przewodnia, że zawodnicy wiedzą co mają robić. Podobnie Warta, klub z bieda piłkarzami (w większości), pragmatyzm do potęgi, ale widać o co im chodzi na boisku i w jaki sposób szukają punktów.

Sorry ale ja od początku pobytu Brzęczka w Wiśle nie widzę sposobu w jaki mamy punktować. Opinie dziennikarzy, którzy chwalili na początku sezonu Brzęczka, że ta zaczęła w końcu grać pragmatycznie i poprawiona została obrona, wydawały mi się przestrzelone, bo widać było w tych meczach masę szczęścia z naszej strony, a nie nasze dobre poruszenie się po boisku itd.

Tak jak nie trawię Brzęczka jako trenera - głównie przez to co pokazuje jego zespół na boisku - ale także przez jego masakrycznie słabe przygotowanie medialne, tak uważam, że sama zmiana trenera nie wiele niestety pomoże.

Bo wszystko zaczyna psuć się od głowy (właścicieli) - poprzez szyje (prezesa) po ręce (trenera) i nogi (piłkarzy).
I w tej kolejności oczekiwałbym refleksji i ułożenia klubu na nowo. Z pomysłem. Nawet jeśli bez awansu w tym roku, zadowoliłbym się jakimś rzetelnym planem i jego realizacją krok po kroku.
Odpowiedz cytując