Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2022, 21:45
No cóż, to był wyrównany mecz.
W pierwszej połowie byliśmy lepsi, karny przeciwko nam znowu z d.py, ręka nabita na stare przepisy nikt by tego nie gwizdał, oj nie podobają mi się karne po takich przypadkowych zagraniach, ale cóż.
Biegański się znowu położył na środku... na szczęście podcinka na tyle anemiczna, że zdążył wstać i chwała mu za to Ale nie będę go krytykował bo dziś poza jednym wybiciem praktycznie bezbłędny i chyba sobie poczytał forum bo go odspawało od linii i dobrze sobie radził przy wrzutkach.

Generalnie do straty wyrównującej bramki to byliśmy lepsi moim zdaniem, wtedy nagle siedliśmy i Ruch doszedł do głosu, ale też bez jakichś konkretniejszych sytuacji, za to z masą rzutów rożnych, które na szczęście dobrze broniliśmy.

Mimo optycznej przewagi Ruchu w drugiej połowie to my chyba tworzyliśmy lepsze okazje, żeby wspomnieć choćby o pudle Rodado. Jak już ruszaliśmy to byliśmy po prostu konkretniejsi i graliśmy ciekawiej, Ruch był lepiej zorganizowany ale bardziej przewidywalny.

Końcówka była nasza, po 85 minucie Ruch stanął i mieliśmy konkretne okazje by go pokarać.

Bardzo dobrze zagrała cała linia obrony z bramkarzem, dobrze pomoc. Rodado trochę słabszy mecz, Luis Fernandez również. Miałem wrażenie, że Marciniak jak zwykle pozwalał na męską grę i nasi momentami mieli problem się odnaleźć, szczególnie właśnie obaj Hiszpanie. Ile my tych przebitek na walkę przegraliśmy, ile razy Ruch ruszał, bo nasi się kładli po trochę mocniejszym kontakcie. Przy innym sędzim pewnie Ruch miałby dużo mniej piłkę w drugiej połowie.

Bardzo dobry był Duda, równie dobra zmiana Hugiego.
Żyro mógł kończyć z dwoma golami, raz poprzeczka, a raz się nie potrafił obrócić z piłką w dobrej sytuacji. W drugiej połowie zgasł kompletnie.
Młyński dużo szumu ale w kluczowych momentach podejmował złe decyzje, brakowało mu dokładności i jakości.
Gruszkowski znowu udowodnił, że to jest koń do biegania, świetnie grał w obronie 1/1.

No cóż, chciałem dobry mecz i go dostałem. Szkoda, że nie wcisnęliśmy czegoś pod sam koniec.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.09.2022 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując