|
Trochę nadinterpretujesz aNouc. Nie można być przygotowanym do bycia wyższym. Silniejszym może i można, ale to dużo czasu zajmuje i raczej dotyczy starszych gości niż większość naszego składu.
Fizycznie przegraliśmy walkę z Puszczą przy stałych fragmentach, bo po prostu mamy niższy zespół składający się w dużej mierze z młodszych, lżejszych zawodników. Żyro się denerwował, że tą walkę w powietrzu przegrywaliśmy, mimo wiedzy co powinniśmy byli robić. No cóż, znać teorię to jedno, wygrać główkę będąc o głowę lub pół głowy niższym i przy tym słabszym fizycznie to zupełnie coś innego.
Powinniśmy byli od początku przede wszystkim wystrzegać się niepotrzebnych fauli i wybić po rogach, tych było za dużo. Ja nie winię naszych, że Puszcza wykorzystała swoje atuty. A wykorzystała je bezlitośnie. W innym meczu, przy tym samym obrazie gry byłby inny wynik wg mnie, bo poza bramkami jakieś wielkiej ilości konkretnych sytuacji w wykonaniu Puszczy to ja nie widziałem (oczywiście pomijam kontry, gdy już się całkiem odsłanialiśmy pod koniec spotkania).
Co do meczu :
Obstawiam, że Brzęczek się zdenerwował, że głupio tracimy bramki i wyjdzie taki skład :
Biegański- Jaroch Łasicki Skrobański/Francuz, Wachowiak - Basha, Balta, Plewka, Żyro, Młyński, Rodado.
Czyli dość defensywnie zestawiona pomoc.
Ja chciałbym zobaczyć :
Broda - obrona jak wyżej, za to w pomocy : Balta, Basha, Talar, Żyro, Młyński - Rodado
Uważam, że zarówno Biegańskiemu jak i Plewce dobrze zrobiłby odpoczynek od pierwszej jedenastki.
Mikołajowi, żeby przemyślał sobie swoje przyspawanie do linii, Plewce również aby się mógł bardziej skupić na kolejnym meczu i niepopełnianiu w nim dziadowskich baboli.
Z resztą jestem ciekaw Brody, który był bardzo chwalony za sezon, w którym był wypożyczony, a jest wiekowo tak samo perspektywiczny jak Mikołaj.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.09.2022 o godz. 22:12.
|