|
Uważam, że popełniamy podobne błędy co w poprzednim sezonie.
Mam świadomość, że Mehremic nie był bogiem futbolu i potrafił ośmieszyć się w obronie... Mimo wszystko trzymał pewien poziom, w szczególności ostatnio kiedy to obrona wyglądała z nim solidnie.
Dlatego też, aby nie było za łatwo nasi mędrcy sprzedali Mehremicia osłabiając obronę...
Według mnie to działanie sabotujące... Porażka z Puszczą może zaboleć pod koniec sezonu kiedy to może okazać się, że zabraknie tych punków w końcowym rozrachunku.
Wydaje mi się też że znowu mamy zachwianą proporcję w zespole... tym razem w kadrze jest wielu młodych zawodników, a ci doświadczeni to głownie kontuzjowani... Taka konstrukcja kadry to proszenie się o kłopoty... bo co prawda na papierze pierwsza jedenastka wygląda solidnie/dobrze.... ale to jedenastka wyłacznie na papierze... i przez to w przypadku licznych kontuzji, co u nas jest standardem, losy meczu mają odwracać: Starzyński, Szywacz, Talar, Skrobański, Basha... Serio ktoś wierzy, że ktoś z nich z wyłączeniem Bashy mógłby odwrócić losy jakiegokolwiek meczu?!!!
I liga jest słaba... ale nie wolno jej lekceważyć... Liga jest wyrównana i każdy z każdym może wygrać/przegrać... Lekceważenie I ligi to czysta głupota...
Sprawa z Hugim to jest kryminał... Rozumiem, że nie sprawdził się i liczyliśmy na więcej... ale jakim cudem chcemy wypchnąć tego gracza z klubu gdy nie dajemy mu szansy na grę... Kto normalny kupi od nas gracza, który nie łapie się do składu spadkowicza z eklapy, z drużyny z I ligi polskiej.
Czy leci z nami pilot?!!
|