Patrząc jak dawno temu Piechna i Lewy zdobywali to trofeum i że byłeś od tego czasu w stanie wymienić tylko 3 gości też o czymś świadczy
Wiadomo, są piłkarze nawet w niższych ligach, którzy sufit mają bardzo wysoko i z roku na rok będą się rozwijać i iść wyżej. Część swój sufit spotyka wcześniej. Ciężko jest rozróżnić jednego od drugiego. Ja naprawdę bym nie chciał wyrokować co się stanie z Rodado. Jak na razie mi się chłopak podoba. Bardzo bym chciał żebyś miał rację. Z drugiej strony wcale się nie zdziwię jak nagle spuści z tonu i go będą inni na forum zaraz pakować czym prędzej do samolotu powrotnego na Półwysep Iberyjski.
Na tą chwilę to jest dla niego przygoda z piłką i to dopiero kandydat na Piłkarza.
Dla porównania Brożek w jego wieku już był bodajże dwukrotnym królem strzelców ESA i ładował bramki w europejskich pucharach.
Abstrahując od tego, Hiszpanie sobie świetnie radzą w Polsce bo są lepiej od naszych rodaków wyszkoleni technicznie, a nasi trenerzy wprowadzają ich na wyższy poziom pod względem motorycznym. Po prostu treningi w Polsce świetnie uzupełniają ich braki. Ja jestem bardziej pozytywnie nastawiony do takich transferów, niż do tych z podobnych do naszej, ale słabszych lig bałkańsko-słowiańskich.