Cytat:
|
Wydaje mi się, że ma świadomość słabości zawodników i chce wygrywać na swoich zasadach. Tak jak Kliczko miał świadomość.swojej siły i nie rzucał się.na przeciwników. Brzęczek wie, że tym materiałem ludzkim nie zdominuje starych ligowych wyjadaczy. Bez przesady. On ich przechytrzy. Jeśli awansuje Wachowiakiem, Plewką, Młyńskim, Biegańskim, Dudą i w jakimś stopniu Gruszkowskim, Starzyńskim i Cisse to naprawdę będzie to jego sporo, niezaprzeczalny indywidualny sukces.
|
A czy my czasem zbyt wiele od tej naszej młodzieży nie wymagamy? Tzn nie doceniamy ich? Jakby oni nie grali to ta młodzież typu Gruszkowski, Plewka, Szot, Młyński a nawet Starzyński ma rozegrane po 30-60 meczów w ekstraklasie (nieważne, że dużo z tego to był końcówki meczów), mają na koncie po 2-3 sezony w ekstraklasie, treningi z naprawdę dobrymi piłkarzami, którzy się przez te ostatnie lata w Wiśle przewinęli.
Nie wiem czego my wymagamy? Że Gruszkowski będzie miał 200 meczów w ekstraklasie w Lechu czy Legii w pucharach?
To są chłopy już w miarę ukształtowane, które mają zapierdalać, a wmawianie sobie i im, że są ciotami i mają czas do 30 roku życia żeby coś pokazać na boisku to jest idiotyzm.
Jacy by oni nie byli, jaka by ekstraklasa nie była, to jednak większość meczów jakie teraz im przyjdzie stoczyć to jest presja i poziom 10 razy niższy niż ekstraklasa. Jak w eklapie grali 2-3 mecze w sezonie z prawdziwymi ogórami bez formy, z jakąś powiedzmy Łęczną, to teraz grają wszystkie mecze z takimi ogórmai, a jeszcze większość z tych meczów to jest poziom 10 razy niższy niż te ogóry.
Także chyba się trochę sami w tym wszystkim zagubiliśmy. To chłopy na dobrym poziomie 1 ligowym zapewne potrafią nie mieć tyle meczów w eklapie co te nasze młodziaki, bo jak nie zaliczyli epizodu w ekstraklasie za młodu to się kiszą po I czy II lidze całą karierę.
PS do tego mamy w kadrze Hiszpanów, którzy o zgrozo, przychodząc z 2 czy 3 ligi hiszpańskiej robią robotę w Polsce, nie tylko w I lidze ale i ekstraklasie. Żyro i Basha z dobrą przeszłością, to samo Pereira, Batta też gościu z najwyższego poziomu ze Słowenii, Łasicki i Colley spokojnie mogliby grać w ekstraklasie.
....a, i my mamy słaby skład, który ma przerastać ta liga? My awans to powinniśmy tu zrobić bez problemu. Tzn to jest sport więc bywa rożnie ale cel powinien być jasny, awans albo wypierdalać.