Wyświetl pojedynczy post
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2022, 12:45
Po wygranych meczach mimo, że gra i tak jest mega przeciętna zbyt duży optymizm panuje wśród kibiców. Po przegranych meczach mimo, że gra w gruncie rzeczy się nie różni od tego co w wygranych od razu 180stopni obrót opinii.

Dalej jesteśmy przeciętną drużyną z przeciętnymi piłkarzami i pozycja lidera w I lidze która jest dramatycznie słaba tego nie zmieni. Gdybyśmy tą kadrą grali w tym sezonie w ekstraklasie to mielibyśmy może w tym momencie 5 punktów a utrzymanie traktowałbym w kategorii cudu.

Ja osobiście poza Fernandezem, Łasickim, Biegańskim i może Rodado (jeszcze za krótko, ale widać że odpowiednią technikę gościu posiada) nie widzę nikogo kto by się nadawał na ekstraklasę. Żyro? No fajnie gościu walnął z Resovią, ale to jest jeden wybryk - raz wyjdzie, 100 razy nie wyjdzie. Poza tym słaba dynamika, technicznie bez szału, fizycznie tak sobie. Reszta dla mnie to jest właśnie maks poziom I ligi a kilku zawodników to poziom II czy nawet III ligi.

Z młodych kto? Duda? - być może tak. Starzyński? - dwa lata temu wyglądał lepiej, jeszcze w niego wierzę.

Gruszkowski, Szot - kiedy niektórzy chwalili Gruszkowskiego w tamtym sezonie to ja od początku widziałem w nim tylko drewno który jedynie, jako tako potrafi bronić, ale już cokolwiek do przodu to była strata. Obaj dramatycznie słabi, no może Grucha ciut lepszy, bo przynajmniej coś niecoś broni.

Reszty młodych pominę...

Pozostali typu: Jaroch, Wachowiak, Colley, Balta, Basha, Perreira (chociaż może Perreira jeszcze ok, ale on ma już 34 lata...), dla mnie to nie są piłkarze na ekstraklasę. Ok, zagrają raz na jakiś czas przyzwoity mecz ale w perspektywie całego sezonu z takimi piłkarzami spada się z ekstraklasy.

Według mnie naprawdę nie ma podstaw do tego, aby uważać, że będziemy wygrywać w tej lidze regularnie. Dla mnie na razie i tak jest spore zaskoczenie że mamy tyle punktów ile mamy, ale gra absolutnie mnie nie porywa (nie oglądałem tylko zeszłotygodniowego meczu ze Skrą, być może tam było super - nie wiem).

Swoje nadzieję opieram wyłącznie na tym, że w tej lidze nie ma też drużyny wyraźnie lepszej i każdy będzie gubić punkty i liczę na to że Wisła tych punktów pogubi najmniej i uda się awansować, ale tak czy siak wchodząc taką kadrą do ekstraklasy nie mielibyśmy tam czego szukać. Pewnie awansując przyjdzie do nas kilku lepszych zawodników, ale tak naprawdę przydałoby się co najmniej 7-8 od razu do pierwszego składu bo Ci którzy grają obecnie sobie nie poradzą. Taka jest moja opinia.

Ps. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nas nie stać na lepszych grajków dlatego z pokorą przyjmuję to co jest, natomiast po wygranych meczach nie ma we mnie przekonania, że tak, teraz to ruszyło. Bardziej to jest: ,,ufff, udało się"
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 27.08.2022 o godz. 14:25.
Odpowiedz cytując