Wyświetl pojedynczy post
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2022, 21:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ja nie mówię o organizacji klubu na poziomie pucharowym. Ja mówię o tym, że w ekstraklasie 4 Lechia grająca w pucharach miała 17 punktów więcej niż 12 Jagiellonia. Ze rok wcześniej mimo, że na trzy kolejki do końca rundy jesiennej mieliśmy punkt przewagi nad ostatnią drużyną, po kilku lepszych meczach jadąc do Gdańska była szansa wskoczyć na miejsce pucharowe. Jeżeli Radomiak mógł ocierać się przez większość sezonu o miejsca 1-4 To dlaczego my mielibyśmy nie dać rady? Wszystko rozbija się właśnie o to chcenie. Jak chcesz skoczyć w dal 7 metrów to 6 może się udać, jak planujesz skoczyć 5 to 6 nie skoczysz na pewno. Gdybyśmy celowali jako klub w puchary, dużo na wyrost, i ostatecznie zajmowali 10, czy 12 miejsce to czy ktoś by miał pretensje? Chodzi mi o wolę, chęci bycia lepszym sportowo w ostatnich trzech latach. Tego nie było, na wyniki miał przyjść czas, dlatego gramy w 1 lidze.
A czy Lechia lub jakikolwiek inny klub wymieniał praktycznie co sezon skład, trenera i koncepcję?
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując