sevenheaven napisał(a):

|
Mysle, ze najpredzej za rok rozstaniemy się z Brzeczkiem, nawet w przypadku awansu do ekstraklasy.. i co wtedy ? zostaniemy z niczym.. zamiast rozbudowac siatke, zatrudnic powaznych ludzi od których Głowacki i Brozek mogliby się uczyć to zwalniamy wszystkich .. dla mnie kuriozum i pierwszy poważny błąd nowego Prezesa, który ślepo wierzy w Brzęczka
|
Nie wiem kogo zwalniamy a kogo zostawiamy ale może to poprostu oszczędności i potrzeba chwili.
Rozczaruje Cie ale nie rozstaniemy sie z Brzeczkiem w przypadku awansu bo to oznacza kolejny mini reset, kolejne wagony piłkarzy, kolejny kamyczek do ogrodka trio - Wisła potrzebuje stabilizacji jeżeli awansujemy to ja nie mam nic przeciwko żeby ta stabilizacja była z JB.
Ja chcialbym widziec to tak w tym sezonie awans plus praca u podstaw, w przyszlym w przypadku awansu utrzymanie, budowa na tych podstawach wykutych w tym sezonie i solidny finansowy bilans z ujawnieniem gdzie tak naprawde jestesmy i jak duzo spadek nas kosztowal.
W przypadku awansu beda kolejne 2-3 chude lata w eks i radze się juz z tym pogodzić teraz.
Przypominam że Brzeczek nie jest tylko trenerem jest teraz menago wiec spektrum jego obowiazkow wykracza poza wykrecanie sutów pilkarzy na treningach (choc ciągle jest to jego najwazniejsze zadanie).
Swoja drogą czy przy następnej możliwej okazji któryś z dziennikarzy czytających to forum mógłby zapytać za co obecnie poza prowadzeniem 1wszej drużyny jest menago Brzeczek odpowiedzialny?
Transfery? Budowa/dzialanie pionu sportowego? Koordynacja grup młodzieżowych? Etc.