|
A w międzyczasie Barcelona w 1 kolejce męczyła się z Rayo przez 90 minut i nic z tego nie wynikło.
Całkiem niedawno CR9 się wkurzał bodajże na MŚ, że ciężko strzelić bramkę jak przeciwnik jest zmobilizowany na maksa i broni całym zespołem i walczy.
Drozd znowu bredzi o jakimś 6:0, gościu Skra przed tą kolejką miała do nas stratę 3 punktów. Urwałeś się z choinki czy co? Ja rozumiem, że ciężko się ogląda mecze, w których jedna drużyna atakuje pozycyjnie, a druga robi zasieki i się chowa za podwójną gardą. Z tymże to nie jest tylko nasz problem. Jeżeli dana drużyna nie przerasta jakością 3-krotnie przeciwnika to właśnie tak wyglądają te mecze. Ważne, że co mecz oddajemy ponad 20 strzałów na bramkę i dominujemy posiadanie piłki. Przy takich statystykach bramki będą wpadać i tyle. Zachowajmy takie statystyki oddanych strzałów / mecz i posiadania piłki to awans w cuglach co byś tam nie przepierdywał pod nosem.
Ja jestem zbudowany i bardzo pozytywnie zaskoczony tym jak da drużyna wygląda. Jesteśmy liderem (czego się nie spodziewałem) i z meczu na mecz gra wygląda płynniej (tak, z Tychami wizualnie mecz był lepszy niż poprzednie). Połowa składu to młodzieżowcy, którzy cały czas się rozwijają. Zbastuj już z tą krytyką na siłę. Gramy i punktujemy lepiej niż większość kibiców zakładała przed sezonem. Szczególnie biorąc pod uwagę, że dla wielu drużyn mecz z nami to święto i wyjątkowo się spinają, dają z wątroby. W końcu jeszcze nie tak dawno Wisłę to oni oglądali w TV w meczach z Lazio czy Parmą. Wielu trenerów, z którymi gramy to potwierdza.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.08.2022 o godz. 21:44.
|