Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2022, 22:06
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
A powinny

Przecież przed meczem było wiadome, że Skra parkuje autobus i gra tylko z kontry. No sorry, jak ktoś broni w 11 to nie oczekuj, że w pierwszej połowie wejdziemy na pełnej k...e w jego strefę obronną.

Kilka = 2 celne strzały. Nie załapałem się na pierwszą połowę a na skrócie zaraz po meczu Polsat pokazał dwie kontry Skry.
W drugiej połowie nie bardzo mogli przejść przez linię środkową.

Owszem, widziałem jak nasi kilka razy kaleczyli ale Skra pozwoliła na bardzo dużo czyli nie miała argumentów by nam zagrozić. W każdym razie w drugiej połowie.
No, skoro nie załapałeś się na pierwszą połowę to masz pełne prawo twierdzić (na podstawie statystyk, które są tylko suchymi liczbami) że miażdżyliśmy Skrę.
Otóż - tak. Atakowaliśmy stosując atak pozycyjny, czyli drapiąc się po głowach i zastanawiając jak dostać się do szesnastki.
Wyglądało to przez większość czasu na modlenie się, żeby coś się udało.
Owszem, było kilka fajnych akcji, ale naprawdę kilka.

Kontry Skry dały co prawda może tylko dwa strzały, ale też doprowadzały do zagrożeń nie ujętych w statystykach.

Podsumowując: nie umiemy grać kiedy rywal postawi autobus.
A jak to robią inni?
- wciągają rywala na swoją połowę, a potem szybko atakują.
Tymczasem w naszym przypadku, kiedy już odebraliśmy rywalowi piłkę na naszej połowie, zamiast szybko przerzucać ją do przodu graliśmy jakiś brzęczkowy schemat polegający na przytrzymaniu piłki w środku, wycofaniu do obrońców, ustawieniu w pozycji do ataku, oczywiście pozycyjnego, ponownym zagęszczeniu środka i w końcu ponownej stracie przed polem karnym.
- oddają strzały z dystansu zmuszając rywala do wyjścia wyżej, żeby przeszkodzić w takim strzelaniu
- ostatecznie rozgrywają krótko przed polem karnym, licząc, że albo coś się uda, albo rywal sfauluje i będzie SFG

Brzęczek niczego takiego nie wprowadza więc męczymy bułę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując