Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2022, 13:39
Wracając do decyzji Cupiała :
Pytanie na ile w jego odejściu (jeśli w ogóle) maczały palce delfinki. Ja nie jestem miejscowy, więc to są wszystko teorie spiskowe - ale były na forum takie plotki, że delfinki były u niego z wizytą.

Wcale bym się nie zdziwił jakby Cupiał tym wszystkim pieprznął, bo się spotkał z paroma usłużnymi kibolami. Łożył na klub miliony latami a tu mu takie fifroce przychodzą i (...) - no właśnie, ciekawe co. Cupiał od odejścia z Wisły się nie wypowiedział na temat odejścia (z resztą on za bardzo medialny nie był nigdy). Tak na prawdę nie wiemy co się tam wydarzyło.

Pytanie czy Meresiński był słupem czy oszustem. Jedna z teorii spiskowych głosi, że Mereś miał przejąć Wisłę, aby WSH mogło wjechać na białym koniu i uratować klub.

Cupiała nie da się jednoznacznie ocenić za jego odejście. Mi ono się zupełnie nie zgadzało z tym jak traktował ten klub wcześniej. Pytanie czy po prostu się znudził ulubioną zabawką, czy przyparły go banki do ściany czy może jednak kluczowy był brak szacunku ze strony zagorzałych kibiców. Tego nie wiem i nie dowiemy się nigdy.

Dla mnie Bogusław Cupiał zawsze będzie kimś kto odmienił markę Wisły. Z klubu, który w zamierzchłych czasach coś tam wygrał i regularnie gra w dolnych rejonach ekstraklasy zrobił swojego czasu najlepszy klub w Polsce, znany w Europie, zbudował bazę obecnych kibiców i sprawił, że marka Wisła Kraków jest jedną z największych w naszym kraju - nawet teraz - będąc w 1 lidze. To jego zasługa. Zasługa, że jesteśmy Wisłą Kraków jaką wszyscy znają, a nie kolejnym klubem z dużego miasta z małą bazą kibiców typu Śląsk Wrocław czy Pogoń Szczecin. Ba, mogliśmy skończyć gorzej, jak Stomil Olsztyn czy GKS Katowice. Patrząc jaka u nas była bieda za przedcupiałowskiego TS'u - wcale bym się nie zdziwił.

Co do Koalika to polecam opcję ignoruj.

Użytkowników chcących z nim polemizować upraszam o nie cytowanie go, bo wtedy człowiek mimochodem przeczyta trochę tego bełkotu i mu się na chorobę zbiera.
Temat wg mnie powinien wylądować w kiblu, a orędownik sonsiadki powinien dostać bana. Ja rozumiem, że nie ma aktywnych moderatów, ale ktoś z góry na pewno od czasu do czasu to forum jednak przegląda.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.08.2022 o godz. 13:49.
Odpowiedz cytując