Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2022, 12:51
O, 1 liga przestała mnie zaskakiwać.

Byłem w szoku jak my i czołówka ligi punktujemy. Bodajże 5 drużyn miało średnio 2 pkt w meczu, a 1 liga jest z reguły podobna do ekstraklasy - czytaj wyścig żółwi.

Ta kolejka była dla 1 ligi powrotem do normalności, stąd utrzymaliśmy fotel lidera.

Teraz czas na Skrę u siebie i Chrobrego na wyjeździe, więc zespoły środka tabeli. Skra ma bardzo dobry wynik punktowy, w tym dwa zwycięstwa pod rząd, a Chrobry 3 razu z rzędu zebrał w palnik.

W 1 lidze nie istnieje podział na łatwiejsze i trudniejsze mecze. Mam nadzieję, że utrzymamy trend 2 pkt na mecz, chociaż i z tym może być różnie.

Za Baltę wejdzie jeden z dwóch gości :
- Bartosz Talar, który dostał szansę w końcówce meczu z Tychami i ta zmiana zdaje się sugerować, że wyjdzie on w 1 składzie na Skrę.

- Fazlagić, który nie jest aż tak straszny jak niektórzy tutaj próbują dowodzić. Naturalnie przegrywa on rywalizację o pierwszy plac z Bashą, Plewką, Baltą i możliwe, że z Talarem, ale to nie jest aż taki straszny ogór jak niektórzy piszą. To jest ogór tylko i wyłącznie, jak się weźmie pod uwagę ile za niego zapłaciliśmy. Kompletnie niepotrzebnie, na tym poziomie co gramy jest pożyteczny. Przyszły kartki, kontuzje, ktoś na ławce musi siedzieć. A może to on otrzyma szansę?
Raczej nikt nam za niego nie odda 500 tyś Euro spuszczonych w klopie, on sam też chyba nie kwapi się do odejścia. Pewnie pobiera wysokie apanaże. Skoro tak to wygląda to dajmy mu spokój, niech próbuje pokazać na co go stać. A włodarze niech sobie łamią głowy co z tym fantem zrobić w dłuższej perspektywie.

Napastnik potrzebny jak tlen. Moim zdaniem tylko i wyłącznie napastnik. Może nawet dwóch. Wystarczyłby mi jeden ale konkretny i nie podatny na kontuzje.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.08.2022 o godz. 12:53.
Odpowiedz cytując