Wyświetl pojedynczy post
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2022, 13:24
Cytat:
Nie wiem co niby świadczy o "żenującym poziomie naszego klubu"? Talar do niedawna był jeszcze testowany, a to że długo negocjował umowę to już kwestia jego i menedżera. Ja osobiście jestem przeciwny dawania na starcie bardzo wysokich kontraktów kandydatom na piłkarza, to że pograł sobie w rezerwach Lyonu naprawdę nic nie znaczy.
Przestrzegam przed oczekiwaniem że chłopak z miejsca zrobi różnicę. Ot, zakontraktowaliśmy okazyjnie obiecującego gracza, jak się rozwinie to super, jak nie - niewielka strata. Nie wiem skąd pewność że wygra rywalizację z Szywaczem?

Najbardziej potrzebujemy piłkarzy doświadczonych i z jakością, zobaczymy co tutaj się uda zrobić.
W takim razie dla sprostowania sytuacji B. Talara w Wiśle.
Przez miesiąc były prowadzone testy zawodnika, które uprzednio miały trwać tydzień, po tygodniu sam zawodnik jak i Lyon wyraziły zgodę na transfer. Problem pojawił się najpierw u nas bo decyzja o zakontraktowaniu zapadła po... 3 tygodniach testów. Fakt faktem Lyon z dokumentami przeciągał sytuację przedłużając wszystko z 1 dnia do 3, a menadżer zawodnika też przez chwilę sprawiał problemy w związku z oczywistym natłokiem roboty przy innym transferze oraz z ewentualną wyższą prowizją za transfer do własnej kieszeni. Także każdy po trochu przedłużał całą transakcję, ale najdłużej niezdecydowana/przeciągająca sytuację była jednak Wisła.
Skąd wiem, że wygra rywalizacje z Szywaczem? Ano dlatego, że Brzęczek uważa że Wiktor nadaje się do gry nieco wyżej bo uważa go za gracza ofensywnego na której nota bene czasami występował w Garbarni rok temu. Zatem jeśli weźmiemy pod uwagę że Talar jest stricte defensywnym pomocnikiem to na wstępie stawia go to w lepszej pozycji wyjściowej.

Znajdź akapity w którym pisałem o:
- zaproponowanym wysokim kontrakcie
- lub że z miejsca zrobi różnicę wchodząc na boisko
Jakoś nigdzie tego nie widzę więc może Ty pomożesz znaleźć... Zgadzam się ze stwierdzeniem, że na ogromny plus jest to że chłopak ma 19 lat, podstawy piłki złapane w bardzo dobrej Poznańskiej akademii oraz w Lyonie oraz że jest potencjał na fajny rozwój dla pozyskanego zawodnika na którym prawdopodobnie na 70% nawet jakiś psi grosz zarobimy z uwagi na menadżera, który z uwagi na swoje pochodzenie z natury będzie liczył na włożenie do sakiewki kilku szekli
Odpowiedz cytując