|
Fakt faktem Angulo świetnym napastnikiem BYŁ w Zabrzu. Boom taki ogromny na transfery do Indii był bodajże w 2014/15 gdy mecze w Polsce transmitował Eurosport, a grały tam gwiazdy światowej piłki żeby tylko poodcinać kupony. Angulo w zeszłym sezonie na 20 meczów strzelił 10 bramek, no ale kurczę to jednak jest liga teoretycznie słabsza niż nasza (co wydaje się absurdem), a przede wszystkim mniej fizyczna.
Czy naszym zbawieniem ma zostać Hiszpan mający 38 lat? Z całym szacunkiem no ale dla mnie to trochę słabe. Oczywiście chciałbym żeby się okazało, że przyjdzie, walnie 15 bramek, bo więcej w przypadku napastników Wisły to nie można wymagać i wtedy z czystym sumieniem będę mógł powiedzieć że pomyliłem się co do niego.
Ja osobiście wykorzystałbym fakt, że wciąż płacimy Kiko Ramirezowi. Gość chyba zna wszystkich co zdolniejszych graczy w okolicach Tarragony i Barcelony, a w dodatku chyba wszystkich w 3 lidze Hiszpańskiej. Facet wynalazł Carlitosa z Llonchem do Wisły, wynalazł Ivi'ego do Częstochowy, namówił na transfer Imaza z drugoligowego Cadiz na transfer do Wisły. Dlaczego zatem nie skontaktować się z nim na zasadzie "płacimy Ci pieniądze, to dla nas pracuj"? Oczywiście ewentualny aneks lub restrukturyzacja umowy i podpisanie nowej na rolę scouta. Przecież nawet jeżeli miałby nam przysłać 10 gości z 3 ligi Hiszpańskiej i nawet 2 miało by wypalić to będzie to świetne rozwiązanie dla klubu, w dodatku zawodnicy znalezieni tanim kosztem i z niedużym nakładem finansowym. Bo zapewne taki Hiszpan dostanie mniej kasy niż 22 letni Polak przerzuty i wypluty przez dwa kluby Ekstraklasy i jeden z 1.Ligi.
Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez Arek95 : 30.07.2022 o godz. 08:51.
|