pawlozm napisał(a):
Cytat:
* Nigdy więcej Fernandeza na 9 - zwyczajnie szkoda jego potencjału, on powinien być cały czas pod grą i na 10 kreować akcje, wchodzić z drugiej linii w pole karne.
* W oczekiwaniu na 9, na ten moment Żyro to chyba najlepsza opcja (gorzej, bo w pomeczowym wywiadzie stwierdził, że on sam bardziej siebie widzi jako skrzydłowy - jestem zdziwiony, bo totalnie mi on na skrzydle nie pasuje)
* Nigdy więcej obok siebie pary Balta-Fazlagic - o ile jeden wyższy w środku pola jeszcze jest OK, o tyle dwóch takich mija się z celem, żaden nie potrafił płynnie wyprowadzać.
*Fatalna lewa obrona - Wachowiak słabiutki, całe szczęście, że Biegański nie dał się zaskoczyć i Wachowiak zakończył mecz bez bramki...
Może warto Adiego spróbować na LO? Grywał tak podobno, byłoby coś na zasadzie zabezpieczonej lewej strony, a ofensywniej gralibyśmy prawą, Jaroch mógłby więcej wchodzić.
*Słabiutko Starzyński, jesli będzie gotowy to Młyński, albo nawet Cisse powinni zacząć w następny. Zarówno Starzyński jak i Duda raczej do wejścia z ławki.
*Na plus zmiany Pereiry i Bashy, w mojej ocenie w następnym meczu powinni zaczynać.
Spróbowałbym tak:
Biegański - Jaroch, Łasicki, Colley, Adi - Balta, Basha - Pereira , Fernandez, Młyński (Cisse/Starzyński) - Żyro
|
Czy Wachowiak aż taki słaby...? Polemizowałbym, mieliśmy kiedyś jeszcze słabszego moim zdaniem grajka na tej pozycji, nazywał się Rafał Pietrzak, który w ostatniej kolejce ESA sprokurował bramkę... Nad tym gościem wszyscy się rozpływali, bo miał lewą nogę, umiał dośrodkować, czasami strzelił bramkę z wolnego, natomiast w obronie to był kryminał, krycie na radar, nie potrafił zablokować choćby jednego dośrodkowania po swojej stronie boiska... Wachowiak jest młody i ma spore inklinacje do gry kombinacyjnej, moim zdaniem aż tak dużo nie napsuł w obronie, dużo więcej zapalników zrobili Edi z Fazlagicem...
Co do Stażyńskiego i Fernandeza pełna zgoda, zostawiłbym też Dudę, który nie zagrał wcale źle, natomiast zamiast Żyry, na 9 spróbowałbym mimo wszystko młodego Bartonia (przynajmniej do zakupu jakiejkolwiek sensownej 9).
Zaskoczył na spory + Pereira, natomiast Cisse wygląda, jakby miał pusty dzban zamiast mózgu...