Wyświetl pojedynczy post
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2022, 17:22
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd aż taki negatywny odbiór tego sparingu.

Tak tylko przypomnę że ostatnie 2 bramki kończyliśmy w składzie:

Bieganski- Gruszkowski,.Łasicki, Mehremic, Wachowiak - Chmiel, Balta (zgłaszał już uraz), Plewka,.Szywacz, Młyński - Cisse.

Jaka to średnia wieku? 21? 22? Trzech graczy powyżej 22 roku życia.

Nigdy tak w lidze nie wyjdziemy i żaden nasz rywal nie zejdzie tak nisko że średnia wieku. A i tak przy stanie 2-2 o mały włos strzał Szywacza nie skończył się golem.

Do momentu babola Mehremicia w pełni kontrowalismy mecz, byliśmy więcej przy piłce, staraliśmy się nią ładnie operować i przynajmniej (co ja zauważyłem) staraliśmy się pracować nad schematami, a nie pojedynczymi zrywami, pojedynkami 1 na 1 itd. Czyli robiliśmy to na czym powinien polegać sparing - czyli ćwiczenie swoich założeń na ligę.

Z plusów: Obrona Jaroch, Łasicki, Mehremic, Wachowiak, co ta lepiej się zgrywa i jeden walczy za drugiego. Nie będę się pastwił nad pojedynczymi bledami, bo trzeba grać póki co tym co jest. Jak przyjdzie nowy LO to będziemy mieć naprawdę fajna formacje.

Balta - byłby wzmocnieniem nawet na ekstraklasę

Młyński - dynamika, wygrane pojedynki, no i bramka
Chyba w końcu odnajduje swoją formę.

Duda - wygrał sobie pierwszy skład. Bardzo dobry mecz, mało strat, szybkie decyzje, grał tak jak się oczekuje od gracza na tej pozycji.

Minusy: zmiennicy, coś wniósł Szywacz, ale reszta bardzo marnie

Gruszkowski, Cisse - oni jeszcze na wakacjach? Fatalne występy

Plewka - jak się ogarnie Fazlagic to zaraz będzie 7 wyborem do środkowej strefy.

Ogólne wrażenie jest optymistyczne, bo bez najlepszego zawodnika do 84 minuty prowadziliśmy na terenie jednego z głównych rywali o awans. Widać zalążki drużyny której nie było lat. Jakości jeszcze brakuje, ale może w końcu, przy mniejszych oczekiwaniach uda się coś zbudować. Weryfikacja tych planów przyjdzie bardzo szybko
Jaroch byłby dobrym wzmocnieniem nawet na środek tabeli w Ekstraklasie.
Natomiast Łasicki totalnie mnie nie przekonuje. Pierwsza i druga bramka PBB na jego konto. Przy pierwszej zwrotność jak betoniarka lub wóz z węglem przy drugiej krycie dramat...
Odpowiedz cytując