Wyświetl pojedynczy post
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2022, 14:14
Jak dla mnie stadion Wisły Kraków jest przykładem szerszego problemu, którego jako fan Krakowa po prostu nie potrafię zrozumieć. Kraków jest pięknym i klimatycznym miastem ale to co dzieje się w warstwie inwestycyjno-budowlanej to jakiś dramat. Nie wiem, czy to tylko moje wrażenie ale spotykam się z głosami o wszechobecnej patodeweloperce i betonozie, jak np.
https://biznes.lovekrakow.pl/aktualn...gie_45399.html

Nie potrafię zrozumieć wielu inwestycji deweloperskich czy miejskich/urzędniczych w Krakowie... choć wiadomo to nie tylko problem Krakowa, a w całym kraju pojawiają się różnego typu perełki...

Niestety, czy to się komuś podoba, czy nie.... stadion Wisły Kraków zostanie z nami na wiele, wiele lat... Tym bardziej, że teraz zostanie wydane dodatkowe 90 mln zł albo i więcej z uwagi na szalejącą inflację.

Dzięki Igrzyskom Europejskim (których jestem przeciwnikiem) pojawiła się szansa na modernizację naszej stadionowej perełki... Szansa, która patrząc na planowany zakres prac nie zostanie moim zdaniem w pełni wykorzystana. W warstwie wizualnej zostanie lekko przypudrowana elewacja szkłem, które w jakimś stopniu poprawi wygląd zewnętrzny. Przy czym kształt stadionu i jego konstrukcja jest wątpliwej urody. Poza tym obecna wizualizacja głowy nie urywa... a wiadomo, że wizualizacja z reguły wygląda lepiej niż efekt końcowy.

Niestety wpływu na to nie mamy, a krakowianom musi się podobać bo wybory za każdym razem wygrywa Majchrowski i jego ekipa... choć szanuje i doceniam, że jest Prezydentem Krakowa jod 2002 roku.

Podsumowując stadion za ponad 700 mln zł (budowa + modernizacja) zostanie z nami na dziesiątki lat.
Odpowiedz cytując