Wyświetl pojedynczy post
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2022, 14:44
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Chłopie widzę ,że Cie boli zjazd Wisły do I ligi.
I chyba dobrze ,bo takim jak Ty i Tobie podobnym chyba to otrzeźwienie było potrzebne.

Niech do Ciebie dojdzie ,że nie porównuję Wieczystej do Wisły ,ale tez uważam,ze nie ma co się obłudnie śmiać z Ich sukcesów ,bo póki co Oni je notują (obojętnie na którym poziomie) ,a my wręcz przeciwnie.

I nie życzę sobie ,ani nikomu z nas ,żebyśmy się spotkali w ramach II ligi w przyszłym roku .Wtedy już tak nie będzie chyba do śmiechu...,ale pewnie do prześmiewania tak ,bo to klub bez tradycji ,za pieniądze Kwietnia z mniejszą liczbą kibiców itd.... I ch...j z tego.Założyli sobie cel i jak go osiągnęli ,to po co to prześmiewać?
Po pierwsze nie wiem skąd wniosek z mojego wpisu, że "boli mnie zjazdj Wisły do 1 ligi". Znaczy oczywiście, że boli, jak każdego KIBICA, ale co to ma do mojego wpisu? Nie wiem też za bardzo o jakim otrzeźwieniu piszesz, bo ja nie jestem żadnym "sierotą po Cupiale", zdawałem sobie sprawe od lat, że Wisła już nie jest silnym - jak na warunki e-klasy - klubem.

Po drugie, nie śmieje się z Wieczystej. Wręcz przeciwnie, super że taki klub robi sukcesy, że może uda im się zamieszać na krajowym podwórku jeszcze bardziej niż Garbarni. Im więcej klubów sportowych na dobrym poziomie w Krakowe, tym lepiej.

Po trzecie, jak najbardziej porównywałeś Wisłę i Wieczystą pisząć "U nas póki co tez ścigali/ściągają emerytów i w obu przypadkach efektów brak ". Bo właśnie o to chodzi, że "emeryci" mogą sobie grać i być gwiazdami w 3 czy 4 lidze, ale w ekstraklasie będą odstawać i wchodzić na koncówki. No i oczywiście robić atmosferę w szatni

Cytat:
Na spokojnie te słabsze kluby, z mniejszych miast z ekstraklasy moglyby ich brać. Ja nie mówię, ze to by były gwiazdy ekstraklasy, moze by się pokopali po czole 1-2 sezony i nikt by ich juz nie chciał ale uważam, ze bez problemu mogą albo mogli ten 1-2 sezony temu, miejsce sobie w polskiej ekstraklasie znaleźć.
Wg mnie nie, ale nie zamierzam się kłócić. Miśkiewicz w ekstraklasie? Ech... Serio, zamienilibyście obecny skład Wisły na skład Wieczystej?

Cytat:
Obstawiacie prędzej derby z judovią czy z Wieczystą?
Obstawiam żadnych derbów przez kolejne lata, bo za rok awansujemy, a Coruptovia wraca na swoje miejsce. Filipiak to już jest całkiem od rzeczywistości odklejony.
Odpowiedz cytując