To nie lata 80', zanim Wieczysta będzie mieć choćby tylu kibiców co Hutnik obecnie, to ze dwa pokolenia miną (bo chyba nikt zdrowy na umysle nie sądzi, że nagle kibice Wisły, Cracovii i Hutnika przejdą na barwy żółto-czarne). Obecnie to osiedlowy klub, którym jest zainteresowanie, bo ściągają gości, którzy lata temu grali na poważnie. A że leży na wiślackich okolicach, to pewnie trochę kibiców, którzy chodzą na Reymona, będzie ich na żywo obserwować.
Oczywiście jest taka opcja, że Wieczysta postawi na szkolenie młodych, ale a) oni zawsze mieli dobrą młodzież i szkolenie (pamietam jak nam władowali 6 czy 7 bramek jak grałem jako trampkarz w Clepardii

) b) zanim ta młodzież odpadli, to minie dekada. Do tego czasu wszystko się może zmienić.
Cytat:
|
Potencjalnie fajne miejsce do spędzenia dwóch godzin w weekend z dzieciakami.
|
Tutaj zgadzam się w 100%, tak jak to też poniekąd było/jest z Garbarnią. Tylko oczywiście Wieczysta ma więcej znanych nazwisk, także może przyciągnąć więcej ludzi. No i jest mi bardziej po drodzę, niż Ludwinów, także może sam skoczę zobaczyć
Cytat:
|
Na ten moment wygląda na to, że jest tutaj i pomysł i - co ważniejsze: są też środki na jego realizację.
|
Jak najbardziej, tylko do kiedy,a konkretnie: do której klasy rozgrywkowej? Bo tutaj atmosfera jakby właśnie awansowali do Ekstraklasy i byli drugim Rakowem.
Cytat:
|
podklad finansowy pod budowe trwalych fundamentow czego 'kwiecien a'rebour' czyli Cupial u nas nie zrobil nigdy
|
Pretensje do Cupiała, że zamiast sprzedać klub Kwietniowi, wybrał Meresińskiego. I że chciał mieć LM na już, a nie za 10 lat.
Cytat:
|
Co takiego ma Termalica, czego nie ma Wieczysta?
|
To by trzeba było sprawdzić, która firma osiąga większe zyski - Bruk Bet czy siec aptek Słoneczna. I jaki just budżet oby klubów. Ja takich danych nie mam.
Cytat:
|
U nas póki co tez ścigali/ściągają emerytów i w obu przypadkach efektów brak
|
Naprawdę porównujesz granie w IV lidze do grania w ESA? Ciekawe, że ci sami emeryci, którzy w Ekstraklasie już nie domagali, są gwiazdami w IV lidzę. Ciekawe, jak to jest, co nie?
Cytat:
|
chętnie by tych emerytów część klubów ekstraklasy przygarnęła
|
serio? Kogo konkretnie?