Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2022, 02:47
Ach, tak, Wieczysta. Soczewka w której skupiają się kompleksy najgłupszych kibiców Wisły.
Nie chodzi o poziom sportowy, bo Wieczystej jest żaden - zwłaszcza w porównaniu do Wisły. Oczywiście, były teksty sfrustrowanych kretynów że Wieczysta nas pojedzie w Pucharze Polski, ale nie dojechała. W końcu to gloryfikowana drużyna oldboyów którzy mają lać amatorów i półamatorów w niższych ligach prowadzeni przez emerytowanego trenera.
Nie, chodzi o to, że jest "na bogato", są "nazwiska" i jest palenie pieniędzmi w piecu - jak za Cupiała. I to jest ten kompleks - potęga przerastającą wszystko w swojej lidze i czasem skubiąca kogoś wyżej w pucharze. A że potęga na tle amatorów - liczy się seria zwycięstw, nie klasa rywali, chyba?

Tylko że jest to parodia, Wisła Cupiała a'rebur. Cupiał ściągnął pokolenie najlepszych piłkarzy w Polsce w ich najlepszym wieku żeby zdominować najwyższą ligę w kraju i rzucić wyzwanie gigantom na europejskiej arenie. Kwiecień zebrał emerytów z przeszłością ekstraklasową albo wyżej żeby tłukli amatorów. Ale i tak imponuje niektórym, tym z niższym IQ raczej, ale jest to jak widać skuteczne.

Już tylko dwie ligi różnicy. Ludzie znający realia piłkarskie wiedzą jak kretyńskie jest to zdanie.
Tylko dwie ligi różnicy.
Frustracja i głupota.

Cóż, ukułem kiedyś termin "sieroty po Cupiale" ale nie sądziłem że aż tak bardzo trafiłem w sedno.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.06.2022 o godz. 08:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując