|
Miałem pisać jakiś dłuższy post na te kocopoły S1mone ale w sumie MaLk w dwóch zdaniach pozamiatał więc dałem sobie spokój.
Parę jeszcze ciekawych wątków przez przypadek lub nie na konferencji zostało poruszonych.
Było coś o kolejnych zobowiązaniach chyba wobec miasta w związku z zakończoną(w domyśle przegraną)sprawą sądową.Ktoś wie o co chodzi i ile ewentualnie tego jest?
Kolejna sprawa to kontrakt Fernandeza i Colleya.
Wbrew temu co właśnie S1mone uskuteczniał jeszcze nic w ich sprawie nie wiadomo.Tzn wiadomo że klub chce ich zatrzymać ale nic nie jest klepnięte.Colley ma ważny kontrakt więc pewnie mamy przeciąganie liny w sprawie zarobków w pierwszej lidze .W przypadku Fernandeza była/jest opcja przedłużenia ze strony klubu ale pewnie wiązała się z podwyżką dla piłkarza a tu by pasowało pozostawić go na tych samych warunkach albo nawet ściąć jeszcze trochę uposażenie.Według mnie(są to moje przypuszczenia)panowie wyrazili chęć gry w pierwszej lidze ale chyba ani myślą tracić na tym finansowo.
Kolejna sprawa to Stefan Życzkowski.Jakim on doświadczeniem w prowadzeniu sportowej spółki dysponuje że ma pełnić doradczą rolę.Od razu napiszę że nie jestem uprzedzony ale wiemy już że to że ktoś radzi sobie świetnie w swojej dziedzinie,rozwija firmę średnio przekłada sie na tak specyficzną branżę jaką jest sport
Ostatnio edytowane przez krysztal : 17.06.2022 o godz. 11:48.
|