Oglądnąłem 1:20 konferencji i musiałem zamknąć i zająć się czymś innym, coś ciekawego później czy można sobie odpuścić? Bo jeśli padło coś ciekawego to sobie puszczę.
Z tych rzeczy które ja wyłowiłem a były ciekawe, poza całym tym słodkim pierdzieleniem i poprawnością polityczną :
- najprawdopodobniej właściciele dofinansowali Wisłę dodatkowo jakimiś środkami, mowa była o 11 MLN PLN a wkład przy zakupie Wisły był bodajże po milionie.
- Poletanović czy Frydrych nie chcieli tu zostać lub nie chcieli zejść z wymagań finansowych (roześmiałem się w głos z komentarza Jażdżyńskiego, bo powiedział prawie kropka w kropkę do dziennikarza, co ja tu do niektórych, którzy krytykują wszystko jak leci nie znając szczegółów i nie mając żadnych podstaw do oceny tych dwóch rozstań. Czyżby czytał forum?

)
- Kuba twierdzi, że nie miał praktycznie żadnego wpływu na transfery (jakoś tak średnio mu uwierzyłem)
- podobno Dawid złożył dymisję do brata i jego kumpli współwłaścicieli ale nie została ona przyjęta - heheheh, pewnie SMSem w żołnierskich słowach

Albo przy wieczornym piwie w piąteczek

Nawet jeśli tak było to mogli sobie ten komentarz darować - od początku było wiadomo, że to zostanie odebrane jako mało wiarygodne.
- budżet Wisły powinien się zamknąć na kwocie wyższej niż 15 MLN PLN - czyli zdecydowanie najwyższy w 1 lidze
- władze Wisły boją się jednoznacznie powiedzieć, że walczymy o awans już w pierwszym sezonie (WTF ?) Nie wiem po co ta fałszywa skromność.
- Basha dokładnie przebadany pod względem zdrowotnym i wydolnościowym i jest do gry na tą chwilę
- Basha jest na niskim kontrakcie 1 ligowym (znowu trafiłem

) z premią motywacyjną i zwiększeniem kontraktu w przypadku awansu
- Większość piłkarzy, którzy przystają na obniżki poborów ma wpisaną dużą premię w przypadku awansu (często jest to niejako zamrożenie pensji, którą można odmrozić jedynie w przypadku awansu). Tutaj duży plus
- Wszyscy nowi piłkarze mają proponowaną wysoką premię motywacyjną za awans. Sensownie.
- Kuba myśli, że jest rok 2020 a Wisła spadła do 2 ligi

sorry nie mogłem się powstrzymać.
- Trener dostanie większą autonomię w przypadku doboru zawodników. OK, myślę, że to nie jest zły pomysł. Tylko szkoda, że akurat ten trener.....
- sponsorzy zostają z nami, są prowadzone negocjacje i tak dalej. Widać, że tu bali się coś więcej powiedzieć i nawet moim zdaniem niepotrzebnie powiedzieli, że niektórzy zmniejszają finansowanie. Teraz inni mogą pomyśleć, 'skoro można to my też chcemy!'. Niepotrzebny był ten wtręt, wiadomo, że negocjują.
- Brzęczek za 1/4 pensji (więcej bym mu nie dał

)
- Colley i Fernandez mają zostać - chyba, że ktoś złoży ofertę nie odrzucenia albo wydarzy się coś nieprzewidywalnego.
- właściciele się nie zmienią i żaden sponsor nie zdecydował się odejść całkowicie.
- nie było poważnych ofert kupna Wisła Kraków
Ogólnie można było wyłuskać parę ciekawych informacji, ale 90% to mowa trawa, czego się można było spodziewać. I tak powiedzieli więcej niż sądziłem. A co z oceną?
No cóż, ja się wstrzymam z oceną do momentu aż zobaczę co gramy w 1 lidze. Dostali u mnie dużego plusa za uratowanie klubu, dużego minusa za spadek - to nie matematyka, że minus i plus daje minus. Raczej skłaniam się do warunkowego wotum zaufania. Ocenię to co widzę po rundzie. Wiadomo, że od strony medialnej i poziomu wypowiedzi, ilości mowy trawy oraz 'poprawnej polityczności' wszystko będzie top notch. I tak właśnie było. Zobaczymy co teraz się stanie w rzeczywistości a nie czego sobie życzą właściciele. Życie różną prozę pisze.