Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2022, 12:04
Cytat:
szkoda, że w tym sezonie taka Legia, Wisła, Termalica czy Łęczna o tym nie wiedziały... Wystarczyło brać rezerowych z Lecha czy Rakowa i cyk, piąte miejsce w ekstraklasie!

Oczywiście jak Kwiecień będzie dalej sypał kasą, to może i kiedyś awansują do ekstraklasy, ale raczej tylko po to, żeby bardzo szybko się z nią pożegnać. To nie ten kapelusz. Raczej podążą drogą Puszczy i Garbarni, czyli 1-2 liga (co jak na osiedlowy klub w Krakowie i tak jest sukcesem i to sporym)
No a kto gra w tych slabszych klubach z poza top 4? Przecież to sa odgrzewane kotlety typu Furman, Rzeźniczak, Paixao, którzy gdzies się sprawdzili, gdzieś się nie sprawdzili i tak sobie lawirują miedzy Śląskami, Lechiami itp

Ja oczywiście to uprościłem i piłka jest bardziej skomplikowana niż "wystarczy brać odpady z Legii czy Lecha żeby mieć top 5" ale o to mi chodzi - i tak jest jak mowie - że bez mega inwestycji, mega budżetów, mega kontraktów, jakiegoś mega skautingu można sobie w Polsce o to miejsce 5 w lidze się pobić. Na chwilę obecną Legia ma budżet duży, Lech ma budzet, kase i pomysł, a Pogoń i Raków mają pomysł i ambicje. Reszta drużyn to jest taki balast dorzucony do tej ligi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując