Wyświetl pojedynczy post
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2022, 23:37
Ciagle Kuba, Kuba i Kuba. Ja się zastanawiam co robią Panowie K i J. Przecież razem maja więcej udziałów i wpompowali w Wiśle więcej kasy niż on. Po spadku zamilkli na TT, co w ich przypadku jest bardzo dziwne.
Oni w przeciwieństwie do Kuby maja wiedzę jak zarządzać przedsiębiorstwem, bo co by o nich nie powiedzieć każdy z nich odniósł sukces w biznesie. Nie wierze jakoś , ze obaj są tak zaślepieni, ze nie widza błędów i niedociągnięć jakie zostały popełnione przez 3,5 roku. I szczerze mówiąc ja w nich pokładam (może płonna) nadzieje, ze jednak coś się zmieni. Zaraz ktoś napisze, ze klub sportowy to nie forma, ale tak naprawdę to jest firma tylko ma specyficzny rodzaj produktu, który wytwarza. Wiec wiedza zarządcza działa tak samo tu i tu. Wiec szczerze mówiąc ja mam nadzieje, ze ta cisza jest tez wynikiem rozmów tych dwóch Panów z Kuba - na zasadzie Twój projekt autorski nie wypalił, musimy coś zrobić inaczej. Co do trenera ja będąc na ich miejscu tez bym odpuścił, bardziej istotne jest stworzenie /poprawienie struktur klubowych w obszarze sportowym. Zauważcie , ze jeśli chodzi o kwestie medialne, marketingowe, finanse naprawdę dużo się poprawiło, i to nie jest zasługa Kuby - on zajmował się pionem sportowym, który leży. Pion sportowy jest zdominowany przez rodzine i kolegów Kuby ( niektórzy są zasłużonymi piłkarzami Wisły) , ale przede wszystkim jego kumplami. Ja na miejsc u Panów J i K - postawiłbym się teraz i powiedział, chłopie musimy tu ściągnąć profesjonalistów, odpuść. I postawił sprawę jasno, nawet na ostrzu noże - grożąc wycofaniem. Może to co napisałem jest naiwne, ale naprawdę na to liczę. Bo sytuacja właściciel/prezes (dla mnie Dawid o figurant) / piłkarz jest patologiczna i to musiało się tak skończyć niestety …
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując