Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2022, 14:51
czaro napisał(a):Wyświetl post
Tak, myślałem o tym, ale ja w głowie mam tylko przykład ŁKS, który kilka lat temu awansował, grając ładną piłkę (tak mówiono po awansie) i później spadł, bo chciał robić to samo, tym samym materiałem w ekstraklasie. Nie wiem, czy to przykład anegdotyczny (Ty sugerujesz, że nie, więc pewnie nie). Ale właśnie dlatego, po namyśle, postarałbym się zostawić i Kuveljica, i Savica. Jeden byłby od rąbanki, drugi ciągnął grę do przodu.
Z zespołów które awansowały w ostatnich 3 latach: Radomniak, Warta, Raków, Termalika, Łęczna, wszystkie grały fajna piłkę. Oczywiście, niektóre wygrywały mecze systemem, taktyka, pomysłem itd stawiając na fizyczność czy grę destrukcyjną można się utrzymać, ale tylko wygrywając spotkania można coś osiągnąć.

Jak ogarniemy doświadczonego napastnika, kogoś kto nam poukłada środek pola (albo zostanie Poletanovic) i nie odejdzie więcej niż 1/2 zespołu to może to nie będzie źle wyglądać.

Grunt to w aktualnym oknie nie pójść w ilość, a jakość. Wolę 4 konkretne wzmocnienia i uzupełnienia zawodnikami wracającymi z wypożyczeń niż znowu 10-12 transferów i składanie wszystkiego od nowa.
Odpowiedz cytując