s1mone napisał(a):

Zacytuje z weszlo.com z wywiad z Kudybą - komentatorem pierwszej ligi. Nie żeby go traktować jako wyrocznię, ale po to, żeby wlać choć trochę nadziei w wiślackie serca. Mi też się miło to czytało.
Będzie ciekawie. Niemniej jednak myślę, że awans będzie przysługiwał Wiśle z urzędu. Nie chcę nikomu odbierać szans, bo w ostatnich pięciu latach częściej do Ekstraklasy awansowali beniaminkowie niż spadkowicze, ale przeskok między elitą, a I ligą jest ogromny. Biała Gwiazda powinna w cuglach wygrać ligę i do tego będą pewnie dążyć działacze w Krakowie. Klub powinien się szybko pozbierać po problemach organizacyjnych i finansowych. Jurek Brzęczek to na tyle doświadczony trener, że nie pozwoli sobie na drugą wpadkę i błyskawicznie powróci z klubem do Ekstraklasy.
I tego nam właśnie z całego serca życzę.
|
No a ja z tym się właśnie nie zgadzam bo nie jest to wcale takie oczywiste. Pewnie można zrobić jakiegoś składaka na wypożyczeniach tylko co potem?Ostatnio w ekstraklasie lepiej radza sobie drużyny budowane spokojnie z pomysłem niż te wygrywające pierwszą ligę