Wyświetl pojedynczy post
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2022, 12:42
czaro napisał(a):Wyświetl post
Tak, myślałem o tym, ale ja w głowie mam tylko przykład ŁKS, który kilka lat temu awansował, grając ładną piłkę (tak mówiono po awansie) i później spadł, bo chciał robić to samo, tym samym materiałem w ekstraklasie. Nie wiem, czy to przykład anegdotyczny (Ty sugerujesz, że nie, więc pewnie nie). Ale właśnie dlatego, po namyśle, postarałbym się zostawić i Kuveljica, i Savica. Jeden byłby od rąbanki, drugi ciągnął grę do przodu.
Masz jeszcze przykłady najnowsze czyli Warta która w tamtym sezonie otarła się o puchar i Radomiak który dopiero jak Stępniewski zaczął przesadnie kombinować z walki o puchary się wypisał.A przecież obie te drużyny nie awansowały bezpośrednio,nie zdominowały ligi tylko weszły do ESY po barażach.
Nie ma chyba złotej recepty na pierwszą ligę.Jeśli chcemy grać technicznie to potrzebni są zawodnicy którzy przerosną rozgrywki o klasę.Mając takich zawodników ni w ....e ni w oko wiele nie ugramy.A akurat ci którzy mogą sie nadawać słychać głosy że tu nie zostaną.No ale co się dziwić jak nie wiadomo czy jest w klubie jakikolwiek plan jak poskładać kadrę i wrócić silniejszym do ekstraklasy.

Bez planu,bez pionu sportowego z prawdziwego zdarzenia za rok będziemy się znowu zastanawiać co poszło nie tak.
Oczywiście będziemy sie zastanawiali my kibice bo zarządzający i właściciele co najwyżej przeproszą że znowu zajebali.
Odpowiedz cytując