Wyświetl pojedynczy post
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2022, 09:53
Nie rozumiem do końca usprawiedliwiania trenera Brzęczka przez niektórych kibiców.

To nie jest tak, że spadliśmy bo zawodnicy nie chcieli biegać, starać się, byli słabi etc.

Rolą trenera jest sprawienie, by zawodnicy czuli się odpowiedzialni za grę, by czuli, że to oni ciągną ten wózek, a on nim kieruje.

Zawodników trzeba umieć "budować", sprawić by czuli się współodpowiedzialni za klub. To nie jest tak, że taki Sadlok ma wywalone i totalnie go to nie rusza. Rolą trenera Brzęczka jest takie pokierowanie zawodnikiem, by czuł się ważny i żył klubem.

Oczywiście można twierdzić, że to zależy tylko od zawodnika. Ja tak nie uważam, bo jakimś dziwnym trafem, różni zawodnicy w różnych klubach grają inaczej. Jakoś taki Silva potrafi wyglądać sensownie w Pogoni i mega się tam starać. Nawet taki Sadlok potrafił wyglądać sensownie jak był odpowiednio umotywowany przez Hyballe czy wcześniej Skowronka.

Wg mnie Brzęczek miał wystarczająco czasu, materiału by zespół utrzymać. Niestety z różnych względów tego nie zrobił i nie mam dobrych przeczuć co do tego, że ma budować zespół na awans.
Odpowiedz cytując