Wyświetl pojedynczy post
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2022, 15:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kibice w większości mają bardzo wybiórczą pamięć, przede wszystkim zaś potrzebują kozła ofiarnego. Tak naprawdę drogę ku spadkowi zaczęliśmy w tamtym sezonie, który został całkowicie zmarnowany, a miał być czasem kiedy urodzą się zręby nowej drużyny. Zamiast kontynuować projekt Hybali z innym trenerem zmieniono koncepcję - na złą dla nas w tym momencie - i wywalono większość składu. Wcześniej Hybala odpalił piłkarzy którzy mogliby za Guli coś zdziałać.
Brzęczek wszedł kiedy było już pozamiatane, okienko transferowe zmarnowane, obóz w Turcji źle spożytkowany (złe przygotowanie fizyczne), Gula wprost powiedział dziennikarzom że trzeba nowego trenera.
Pierwszy znany mi przypadek kiedy trener mówi wprost: .......ę, ja już tego nie ogarnę, bierzcie strażaka! Już samo to powinno dawać do myślenia, ale - jak widać niekoniecznie.

I w ten sposób stałem się zwolennikiem Brzęczka ponieważ twierdzę że problem leży gdzie indziej i nie ma czasu na zmiany. Paradoksalnie, zostawienie Brzęczka może oznaczać, że tym razem dotarło kto i jak zawalił. Zawsze zostaje nadzieja.
Zostawienie Brzęczka nie oznacza że cokolwiek zrozumiano.Nikt go nie zwolni póki sam nie poprosi.Do czasu aż zostanie podane przynajmniej kto zostaje w tej drużynie czy to Brzęczek czy jakiś nowy trener będzie miał tyle samo czasu by sklecić jakiś zalążek zespołu.Jesteśmy na takim etapie że pewnych to mamy chyba tylko młodych a i tak nie wszystkich i wracających z wypożyczenia
Odpowiedz cytując