Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2022, 12:52
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A kwestia czy poczułem się lepiej jest nieistotna. Ciekawi mnie tylko dlaczego Ty nie oczekiwaleś przeprosin. Od osoby którą decydowała o wszystkim przez ostatnie lata.
Przeprosiny są najmniej ważnym elementem całej tej układanki, bo to tylko słowa. Albo za tymi słowami coś idzie, albo nie.

Na tym polega różnica między sportem profesjonalnym a amatorskim. Tu i tu może coś się nie udać, bo to tylko sport, nigdy nie ma żadnej gwarancji wyniku. Ale amator może ograniczyć się do "chciałem, ale nie wyszło", profesjonalista będzie dodatkowo rozliczony z tego czy profesjonalnie się przygotował, zachowywał, czy dochował odpowiedniej staranności, wreszcie czy wyciągnął wnioski. W skrócie - chodzi o odpowiedzialność.

To tak, jakbyś wziął kogoś do zrobienia łazienki. Jak weźmiesz kumpli złote rączki z osiedla, to potem mogą powiedzieć - przepraszam, zaje*ałem, nigdy tego nie robiłem, o czym wiedziałeś, ale razem podjęliśmy to ryzyko, nie wyszło, sorry. Ale jak weźmiesz profesjonalną firmę, która spieprzy całkowicie robotę, to jednak podejrzewam, że nie zadowolisz się tym, że na koniec powiedzą "sorry, nie wyszło" i odjadą w stronę zachodzącego słońca.
Odpowiedz cytując