Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2022, 11:00
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Zakładając, że odejdą.Frydrych, Colley, Poletanovic i Fernandez to potrzebujemy 5 transferów:

Lewy obrońca, środkowy obrońca, środkowy pomocnik, skrzydłowy i napastnik.

Poza tym tak, jak piszecie - róznica poziomów pomiędzy ekstraklapą a 1 ligą jest spora, tutaj nasi młodzi (Szota, Gruszkowski, Plewka) powinni spokojnie dawać radę, nawet ten śmieszny Młyński. Jedynie co do Dawida Szota mam poważne wątpliwości, bo on jest naprawdę bardzo, bardzo słaby. Z drugiej strony - w zimie Miedź bardzo chciała go wypożyczyć....

I jeszcze raz -skoro taki Makuch z Miedzi zagrał fajny sezon po ograniu się w 2 ligowym Bełchatowie to nie widzę powodów, dlaczego inaczej miałoby być z Kacprem Dudą (wyróżniał się w Garbarni) czy Hoyo-Kowalskim (wiosnę miał już znacznie lepszą niż jesień). Dla tych chłopaków gra Wisły w 1 lidze może być akurat wielką szansą.
Dlatego pisałem że juniorów już mamy, ja bym dodał jeszcze Szywacza, ostatnio dwa gole strzelił. Tyle że nie można opierać na nich składu, mogą być tylko dodatkiem - a nuż wypalą.
Generalnie trzon jest, ławka jest, potrzebny nam zastrzyk charakteru, doświadczenia i jakości.
A ten "śmieszny" Młyński całkiem dobrze radził sobie w pierwszej lidze przed przyjściem do nas. Myślę że jest do odbudowania, ma ciąg na bramkę i umie się odnaleźć w polu karnym.
Potrzebujemy na pewno ludzi którzy w kluczowym momencie wytrzymają psychiczne, to na pewno nasz największy brak.

Ja wiem że się to wielu osobom tutaj nie spodoba, ale to być może dobry znak. Gulą i "krakowską piłką" byli zachwyceni...

@emjot - ja nie liczyłem na merytoryczną dyskusję, bo niczego merytorycznego jeszcze nie napisałeś, tylko zwykłe bicie piany kibica żyjącego sukcesami sprzed kilkunastu lat. Jak będziesz miał coś do napisania na temat to daj znać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.05.2022 o godz. 11:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując