Wyświetl pojedynczy post
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2022, 12:28
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Z tym stanowczym orzekaniem jakich my to nie mamy beznadziejnych piłkarzy to bym się wstrzymał do okienka. Bo nie zdziwiłbym się jakby cześć z nich zakotwiczyła w jakichś Jagielloniach, Płockach czy Lechiach i zaczęła grać na w miarę sensownym poziomie (vide Jean Carlos w pogoni)
Problem to nie jest posiadanie jednego czy dwóch średniech/słabych piłkarzy w dodatku bez charakteru. Jak Silva przychodzi do takiej Pogoni gdzie drużyna jest budowana od kilku okienek a nie wymieniana co pół roku to musi się wkomponować i podporządkować .

Problem jest kiedy weźmie się nagle całą kadrę średniaków, słabeuszy bez charakteru , sprowadzi ich wszystkich na raz a potem próbuje tworzyć drużynę....
=-
Taki Skvarka czy Kliment przychodząc do Wisły gdzie od kilku okienek jest trzon drużyny , są liderzy - mogliby inaczej wyglądać. Poza tym gdy nowy piłkarz plażuje, odpier... jakieś jaja na boisku to szybko byłby ustawiony przez resztę drużyny lub wywalony poza jej margines. Tutaj kto miał to robić ? Kto miał być liderem ? Najdłużej u nas jest Sadlok przez zasiedzenie i Frydrych , reszta to nowi piłkarze albo młodzi, którzy nie są naturalnymi liderami.

Popełniono fatalne błędy przy tworzeniu drużyny gdzie Wisła zamiast budować trzon i kręgosłup zamieniła się w terminal lotniczy. Według mnie naszą największą szansę zaprzepaszczono w poprzednim sezonie gdzie spadała 1 drużyna - idealny czas na budowę drużyny ale jak to robić skoro nawet wtedy potrafili się zaplątać w walkę o utrzymanie - co skutkowało kolejnymi turystami w składzie.....
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując