Wyświetl pojedynczy post
anonimowyalkoholik
Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2022, 09:48
Cycu napisał(a):Wyświetl post
@wolfy
@AS82
Mają umiejętności czy ich nie mają, dla mnie są pozorantami. Nie rozumiem jak można zarabiać kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie i przejść obok meczu jak niektórzy dzisiaj. Zero szacunku do kibiców, do siebie zresztą też nie wspominając już o honorze czy wstydzie. Odechciewa się wszystkiego po takim meczu i całym sezonie.
Niekoniecznie. Na pewno brakuje naszym grajkom zaangażowania. Niektórzy mają zaangażowanie, ale brakuje im umiejętności. Ondrasek nie nadaje się nawet na 1 ligę, ale zaangażowania odmówić mu nie można. Kliment? On nie ma żadnych umiejętności. Nikt z obecnego składu nie zasługuje na zostanie w Wiśle. NIKT.

Nie mówię, że należy wyrzucić wszystkich, bo szukanie np. 25 nowych zawodników, to samobójstwo, dodatkowo w tak krótkim czasie. Zawsze może się zdarzyć, że praktycznie wszyscy odejdą sami. To co się stanie teraz, to loteria. Wisła może zwolnić prawie wszystkich, prawie wszyscy mogą chcieć odejść i finalnie odejdą itp. Dużo bramek padało po błędach indywidualnych. Colley nie grał piachu cały czas. Momentami było co oglądać i czyścił ładnie. Frydrych nie był zły (bardziej skuteczny niż napastnicy - haha). Elvis myślał chyba, że leci banan, a wczoraj to go okrzyki zjadły. Nie wiem skąd biorą się błędy indywidualne naszych piłkarzy, głupie ruchy, idiotyczne pomysły/zagrania. Nie wiem. Nikt w tym klubie nie nadaje się do niczego.

Zarząd też się nie nadaje i nie usprawiedliwia ich uratowanie Wisły. Jak nas spuszczą do 3 ligi, to też będziemy się cieszyć i dziękować za uratowanie? Wystarczy wyjść na murawę i powiedzieć zjebałem?
Zarząd niech zatrudni odpowiednich ludzi i transfery zostawi ludziom mającym o tym pojęcie. Tylko dzięki temu, że uratowali Wisłę nie zostali zwyzywani jak piłkarze.. Chociaż po nas Wiślakach nie wiadomo, bo nasze legendy mogą na nas nasrać, a my i tak brawo będziemy bić. Nie pije teraz do zarządu.

Jeżeli nie przyjdą "fachowcy", to jesteśmy zgubieni. Coś musi nie grać w sztabie szkoleniowym (psychika?), bo Brzęczka to ja bym zostawił. Z gówna bicza nie ukręcisz. Należy też rozszerzyć skauting i zatrudnić porządnego dyrektora od spraw sportowych. Należy znaleźć fachowców. Jeżeli nie mamy nikogo... to dopiero sięgać po legendy, bo legendom będziemy wybaczać... Brzęczek nie jest winny, winni są piłkarze i ich błędy indywidualne oraz brak napastnika.

To jest moje skromne zdanie. Mógłbym tu napisać esej, ale nie chce mi się. Nie jestem specjalistą, ale mam prawo się wypowiedzieć. Jak widać nas zarząd też się nie zna. Sztab szkoleniowy, dyrektor sportowy, skauting, piłkarze. Niełątwa sprawa patrząc ile mamy czasu do nowego sezonu i w jakim stanie jesteśmy.

Zarząd powinien dostać maksymalnie trzy sezony. Jeżeli nie awansują do ekstraklasy to wypi*rdalać i nie ma co patrzeć na to, że nas uratowali.
Odpowiedz cytując