Wyświetl pojedynczy post
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2022, 09:05
Do wyjeba.nia:
Brzeczek, Sobol, Dyja, Salwin- i cała reszta trenerskiej ferajny.
+ Kieszek, Rosa, Sadlok, Dawid Szot, Hanousek, Zhukov, Kuveljić, Savic, Skvarka, Manu, Gio(i tak odejdzie), Kliment, Cisse, Hugi, Fernandez (pewnie nas nie stać)

Zostaje nam do gry:
Broda, Bieganski
Gruszkowski, Szota, Uryga, Frydrych, Colley, Ring
Poletanovic, Plewka, Fazlagic, Starzyński, Mlynski
Ondrasek

+ pewnie Hoyo, Gądek, Wachowiak, Szywacz, Duda, Sobol
Ondrasek może wypaść i na rok.

Powinniśmy zacząć grać ustawieniem z wahadlowymi, bo najlepiej obsadzona mamy pozycje środkowych obrońców (na papierze), dodatkowo Colley i Uryga długo grali w ustawieniu z 3 obrońców, a Ring często jako wahadłowy. Przy braku skrzydłowych może to być jakieś rozwiązanie.

1-3-2-2-2-1 (ustawienie ala Raków)
Bieganski
Colley - Frydrych - Uryga
Gruszkowski - Ring
Poletanovic - Fazlagic
Plewka-Mlynski
Ondrasek

Taki skład być może wystarczy na utrzymanie w 1 lidze.

Bramkarze:
Bieganski i Broda-jeden i drugi już coś pogral, rozważyłbym zatrudnienie jeszcze kogoś doświadczonego 30+ na tą pozycję do rywalizacji: Leszczyński? Jalocha?

Środek obrony:
Colley, Frydrych, Uryga - taki zestaw podstawowych obrońców na 1 ligę powinien wystarczyć, zakładając że są zdrowi. W obwodzie zostaje jeszcze Szota oraz Hoyo. Konieczne byłoby jeszcze zatrudnienie co najmniej 1 doswiadczonego środkowego obroncy.
Augustyn? Matras? Oko? Kruk? Hołownia? Lasicki?

Wahadla:
Zostaje Gruszkowski, Ring. Wachowiak w Tychach gra chyba na ataku, więc nie wiem czy jako rezerwowy na tą pozycję się nada. Konieczność minimum po jednym nowym prawym i lewym wahadlowym.
Kuzdra? Getinger? Kiełb? Tomasik? Zbozien? Szymusik?

Środek pomocy box to box :
Jest Poletanovic, Fazlagic, Plewka. W obwodzie Szywacz, Gądek i Duda.
Konieczność wg mnie jednego solidnego środkowego pomocnika. Jednak w naszym zasięgu na transfermarkt nikogo nie znalazłem wśród polskich zawodników z konczacym się kontraktem. Bo Drygas, Tomasiewicz, Urbański, Radwanski i Kopczynski to raczej nie pójdą do 1 ligi...

Ofensywna pomoc:
Mlynski, Starzyński.... Tu jest taka kicha.... Może jakimś cudem tego Fernandeza sie przedłuży (bo mieliśmy opcje przedłużenia, tylko ciekawe czy obejmowała 1 ligę i czy nas stać)

Potrzeba co najmniej 3 gosci do grania na już.
Mak? Drugi Mak? Pawlowski? Sobota? Goliński? Sopoćko? Domanski?

Atak:
Ondrasek, Sobol. Ondrasek nie wiadomo czy jeszcze zagra. Sobol to co najwyżej 3 napastnik.
Potrzeba 2 do grania.
Zyro? Tuszyński? Piszczek? Arak? Fraczczak? Wolsztynski? Gikiewicz? Lewicki?

Jednym słowem dramat xD w propozycjach nowych zawodników brałem pod uwagę tylko polskich zawodników którym kończą się kontrakty i w mojej ocenie mogliby chcieć do nas trafić.

Analizując to i podejrzewam kolejny zaciąg zagraniczny.

Co do trenera, to Stolarczyk ma odejść z u21. Biorąc pod uwagę że u nas leciał chyba na atmosferze, zespołowości, drużyna żyła ze sobą poza meczami to taki team spirit by się przydał. Ale pamiętajac jego serię chyba 9 w.......i z rzędu (wiadomo też jakie czasy finansowe były) trochę obaw i tak bym miał.... Ale lepszy on niż Wuja wg mnie.
Odpowiedz cytując