Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2022, 07:02
Kuba, jeśli wiesz że zajebałeś, to wiesz też od czego powinieneś zacząć naprawę.

Od zwolnienia trenera, który wygrał jeden mecz na czternaście.
Który nie wypracował żadnego stylu, nie skleił tego zlepku typów w cokolwiek, co przypominałoby drużynę.
Który, skoro było za mało czasu na zgranie, nie nauczył ich choćby stałych fragmentów.
Który nie tchnął ich mentalnie do zapierdalania po boisku. W wywiadach da się wyczuć że to człowiek, który nie ma charyzmy. On nie pociągnie za sobą ludzi. Nigdy.
Który nie wykorzystał kilku szans, gdy rywale przegrywali. Może nie umiał dotrzeć do piłkarzy albo jego odprawy ich paraliżowały.
Który przegrał 4-2 w 40 minut, gdy grał o wszystko i prowadził 2-0 (!!!)
Który bał się zaryzykować choć raz, wpuszczając dwóch napastników, gdy grał o życie albo ściągając obrońcę za kogokolwiek ofensywnego.

Mamy na ławce faceta, z którym nie wrócimy do ekstraklasy. Jeśli nie rozstaniemy się teraz, nie będzie lepszego momentu, bo będziemy się może bić o baraże i przegramy je z kretesem, bo drużynie zabraknie mentalu. Chyba że czekamy ze zwolnieniem na 14 miejsce w 1 lidze. No to sobie czekajmy.

Gdy przychodził dałem mu czystą kartę, nie patrzyłem w przeszłość. Widziałem poprawę w pressingu, w bieganiu i w zasadzie to wszystko. Niestety to był pressing dla pressingu, z którego rzadko coś wynikało, a bieganie było graniem na indywidualnościach i liczeniem na cud z przodu. Cud nie przyszedł, przyszłą tragedia. Nie można zatrzymać w klubie faceta, który zjechał ligę niżej. Po prostu nie.

Kuba. Kupię Twoje "zajebałem", gdy zmienisz w klubie kluczowego człowieka, odpowiadającego za wyniki.

Zarząd, transfery i cała reszta - to jest zupełnie inna bajka. I tam też musi dojść do wielu zmian.
Łącznie z marketingiem. Przecież to jest ....a nie do wiary, że my spadamy z ligi, a w przerwie sobie lecą te życzenia z telebimu albo zaproszenie na ostatni mecz w ekstraklasie, jest w sieci okraszone hasłem "do zobaczenia" i jakąś foteczką. Kto tam wpada na takie poronione pomysły? Czy tam nie ma za grosz wyczucia chwili? Jeśli ktoś kto ogarnia marketing w Wiśle, nie wie czym jest spadek, to niech po prostu zajmie się marketingiem dla jogurtów czy jakichś płynów do czyszczenia kibla. Tam sobie można wrzucać dowolne reklamy, w oderwaniu od wydarzeń bieżących. A nie, ....a, gdy spadamy z ligi, wrzucać życzenia dla córki Madzi, bo zdała maturę. No ludzie!
Ostatnio edytowane przez orzeu : 22.05.2022 o godz. 07:12.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując