RAF napisał(a):

|
Zamiast powiedziec chce krwi powiem ze chce odpowiedzialnosci. Odpowiedzialnosci nie tylko przed zwyklymi kibicami ktorzy za swoje ciezko zarobione pieniadze kupuja bilety ale tez akcjonariuszami ktorzy zainwestowali w Klub. Bo jezeli nic sie nie zmieni to za rok temat Walka o utrzymanie bedzie aktualny w 1 lidze. W mojej ocenie nie da sie rozsadnie rozmwiac o sponsorach i zadluzeniu bez rozmowy o zmianach w strukturze organizacji Klubu bo nowi sponsorzy nie przyjda, obecni nie zostana a wierzyciele, widzac co sie dzieje, moga postawic Klub w stan upadlosci.
|
Po pierwsze - sponsorów załatwiło trio. Nie przyszli na sukces sportowy.
Odpowiedzialność - odpowiadają kasą jaką już w klub włożyli. Tyle. To ich klub, ich praca, ich decyzje.
Gesty pod publiczkę to nie to samo co odpowiedzialność.
Ja daję im czas żeby się dotarli, wypracowali model funkcjonowania klubu. Zresztą - nie mamy żadnego wyboru.
Zabawne - sprawdziło się wszystko o czym pisałem ponad pół roku temu. Wtedy byłem oszołomem, teraz - klakierem Zarządu. A ja po prostu analizuję to co widzę.
Teraz się wszyscy obudziliście i rządacie "odpowiedzialności". Ja oczekuję nie zwolnień, czekam na konkrety i wnioski. Jednym z wniosków na jakie czekam jest ten że czasem trzeba olać żądania kibiców (zwolnienia trenera, piłkarza, granie ładne dla oka, granie już o puchary etc.) i skupić się na funkcjonowaniu klubu.
Miesiąc miodowy się skończył.