Wyświetl pojedynczy post
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2022, 20:00
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nie zgadzam się z tym ,że potwierdzam twoją tezę. I Wisła i Warta ma słabych piłkarzy, oba kluby zmieniły trenera i ten z Warty okazał się gościem na poziomie , do nas przyszedł pozorant.
To ,że obrona prezentuje gole przeciwnikowi to akurat też wina trenera wg mnie bo on na treningach uczy ich ustawiania się i bronienia.
Liga ma 34 kolejek to fakt ,ale wystarczyło wygrać te mecze które przytoczyłem powyżej (a można je było wygrać) to byśmy się utrzymali i tyle.
No właśnie poza Lechem nie było żadnych szans tych meczy wygrać. (A i tu pamiętajmy, że strzelili nam chyba dopiero 4 setkę) Nawet gdybyśmy te wszystkie mecze wygrali dalej mielibyśmy miej punktów od Warty. A chyba w takim zestawieniu meczy, które "można było" wygrać Warta też miała kilka.

Właśnie mi chodzi o to, że ten zespół grając przez 500 minut z Jagiellonią pod wodzą samego Mourinho by tego nie wygrał. Gdyby Jaga nie grała tak zachowawczo spokojnie by wywiozła 3 punkty.

Te "wspaniałe" mecze to są za każdym razem gdy przeciwnik ma bardzo zły dzień, a przedewszyskim marnuje sytuacje i zachowuje pełen minimalizm.

Tyle, że taki trener przychodzący do Warty nie musi implementować Wiślackiego DNA i dbać o styl. Chwilkę optymizmu miałem po meczu z Lechią gdzie graliśmy super defensywnie broniąc wyniku grając na czas. Wydawało mi się, że Brzęczek pojął jak bardzo gównianym składem dysponuje.

Gdyby taka taktyka autobusu była stosowana w każdym meczu z każdym przeciwnikiem była by minimalna szansa na pozostanie w ekstraklasie. Bo przypadkowe gole to czasem nawet i Wisła strzeli.

Warta Poznań to bardzo mądrze i dobrze prowadzony klub z realistycznym podejściem do swoich możliwości, który jest znacząco lepszy piłkarsko od Wisły to, że się nazywają tak czy inaczej nie zmieni tego faktu w moich oczach. Zresztą w zeszłym sezonie też byli wyżej niż my. W kolejnym grają w ekstraklasie, a my będziemy się kopać po czołach w 1 lidze i tym razem będę czytał teksty, że od takiej Odry Opole to my nie mamy gorszych piłkarzy tylko coś tam coś tam, a w 2 połowie sezonu będą teksty od takiej Skry Częstochowa to my nie mamy gorszych piłkarzy..

Nie zrozum mnie źle w pewnym stopniu zazdroszczę Ci takiego optymistycznego podejścia z klapkami kibicowania na oczach, gorzej, że takie samo podejście mają właściciele, pracownicy, piłkarze i trener w tym klubie.

W pierwszej lidze nikt się nie podda bez grania dlatego, że jesteśmy Wisłą. Wręcz przeciwnie większość przeciwników będzie się spinać.

Brzęczek widzi potencjał, Trio się głowi dlaczego spadliśmy, bo 3 razy w sezonie kopnęliśmy prosto piłkę. Tu nie da się wymienić 5 piłkarzy i trenera i twierdzić, że będzie dobrze trzeba ten klub sportowo zaorać i zbudować od zera. Trzeba wywalić ludzi odpowiedzialnych za zarządzanie, albo przynajmniej ogracznyć ich kompetencje do wyboru spinaczy. Nic takiego się nie stanie. Więc pozostaje liczyć na fartowne transfery.
Ostatnio edytowane przez Ajax : 16.05.2022 o godz. 20:02.
Odpowiedz cytując