Wyświetl pojedynczy post
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2022, 09:37
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jaro, nie obrażam się, ale proszę byś zaczął czytać moje posty ze zrozumieniem. Ja nie bronię w swoich wypowiedziach zarządzania klubem w obszarze sportowym, uważam że w tym względzie popełniono błędy, nie potrafiono wybrać odpowiednich osób od trenera po dyrektora, dokonano całej masy nietrafionych transferów - krótko pisząc spartolono temat i Kuby, zarządu, reszty właścicieli tutaj nic nie usprawiedliwia. Będę jednak Kuby bronił przed bzdurnymi oskarżeniami, przed wyobrażeniami, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
PO PIERWSZE: nie mieszajmy Królewskiego i Jażdżyńskiego w politykę sportową. Nie wierzę, że oni się tym zajmowali i nie będę ich krytykował. Oni swoją działkę pielęgnują bez zarzutu.

PO DRUGIE:
Pytanie brzmi, czy będą jakieś KONKRETNE zmiany w polityce sportowej, czy też nadal będziemy udawać, że "uczymy się na błędach" i w tym samym towarzystwie cały ten cyrk będzie dalej ciągnięty. W takim wypadku moim zdaniem nie ma żadnych szans na powrót do Ekstraklasy.

Jak kibice mają oceniać np. zatrudnienie Brożka jako skauta? Przecież to się idealnie wpisuje w linię partactwa i dyletanctwa, która obecnie nas doprowadziła praktycznie do spadku. To ma być kontynuowane?

Pierwsze co trzeba zrobić, to podziękować wszystkim osobom, które do tej pory zajmowały się i akceptowały transfery - wiemy już, że nie mają oni zielonego pojęcia o ocenie potencjału zawodników (na Boga - czy ktoś chociaż raz widział na oczy tego Fazlagica? W czym on jest lepszy od np. Tomasiewicza ze Stali, którego pewnie można było za 20% ceny Fazlagica kupić?). Coś mi jednak mówi, że żadnych zmian w kierunku profesjonalizacji nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Książę Palownik : 15.05.2022 o godz. 09:39.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując