Wyświetl pojedynczy post
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2022, 19:00
Wolfy, Ty to jednak jesteś bezczelny.

Brzęczek i Sobol weszli w gówno i jeśli nie mieli świadomości, że mogą się w nim utopić to mają możliwość przewidywania konsekwencji na poziomie przedszkolaka. Tym bardziej patrząc jak traktowało się ostatnich trenerów w naszym klubie - Gegenpress niewygodny? Wylot i publiczna zniewaga od kapitano-właściciela. Gula prawie samodzielnie spuścił klub z ligi? No przecież że to tylko trener jest odpowiedzialny, razem z dyrektorem sportowym, który nie odpowiadał za transfery większości zawodników - że tak zażartuję - grających w pierwszym składzie.
Szacunek za odwagę, że w ogóle podjęli się ratowania tego trupa którym jest nasza ciągłość w Ekstraklasie. Niestety, wszystko wskazuje na to że się nie powiodło.

Próbowałem znaleźć gorzej punktującego trenera który miał więcej niż 10 meczów jako prowadzący Wisłę w CV. I wiesz co? No nie mogłem znaleźć... Nawet Gula, ten którego wszyscy mają za dyletanta miał większy wskaźnik PNM niż nasz obecny ratownik. Proszę, nie no błagam - niech mi ktoś uświadomi że nie doszukałem się dobrych informacji i jednak to nie Brzęczek jest najgorszym trenerem w historii Wisły. Ja naprawdę chciałbym o nim napisać jakieś dobre zdanie, ale nie potrafię znaleźć żadnego argumentu który by mi to umożliwił.

I co ma według Ciebie pomyśleć typowy kibic? Kto tą drużynę reprezentuje jeśli nie trener? Kto jest odpowiedzialny za wyniki, niż osoba która ma płacone ogromne pieniądze za osiąganie wyników w lidze? Ile razy można sobie tłumaczyć - no, transfery były słabe, w przyszłym sezonie będzie lepiej?

Kto do ....y nędzy powinien być twarzą drużyny, skoro kapitan-właściciel jest wiecznie kontuzjowany, a zamiast o.......ić zgraję lalusiów którzy nie pokazując nic przez większość sezonu udzielają wywiadu w mediach, narzekając że trener ich nie wystawia, to woli atakować sędziego? Kto powinien wyjść do kibiców i wziąć to gówno na siebie? Prezes, zastępujący w toksycznej atmosferze fachowca z doświadczeniem, dodatkowo któremu część tych samych kibiców zarzuca że pracę dostał tylko przez panujący nepotyzm i folwark rodziny Błaszczykowskich?

Czy może jednak trener który za te wyniki jest jednak odpowiedzialny?

W ogóle w tym klubie pojęcie odpowiedzialności zostało tak rozmyte, że to jest jakiś mało śmieszny żart. Co z tego, że cały czas zmieniamy trenerów, skoro transfery odbywają się poprzez jakieś zupełnie po.......one układy. Panowie właściciele, Wy się bawicie w kierowanie klubem, czy szukacie piłkarzy jak rzeczy w lumpie z koszami na promocji?

To ekstraklasa, nie przedszkole. Przyjmując pracę i swoje obowiązki wykonując słabo - licz się ze słabą oceną. Jeśli projektujesz wieżowiec bez fundamentów, świadcząc o tym swoim podpisem to licz się z konsekwencjami gdy nastąpi katastrofa.

Reasumując - po prostu mi ....a autentycznie przykro. Historia z ratowaniem klubu zasługiwała na lepsze zakończenie niż 3 lata marazmu, kumoterstwa i kolesiostwa powodujące poważne rysy na wizerunku Kuby, spuszczenie klubu z ligi i ośmieszenie marki Wisły na krajowym podwórku. To się nie dzieje.

Odpowiedz cytując