Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2022, 12:00
Brzęczek jako trener jest - uwzględniając naszą sytuację - najlepszą relacją ceny do jakości, jaką mogliśmy otrzymać, bo bez powiązań rodzinnych nigdy nikt z tej półki by do nas w tych uwarunkowaniach nie przyszedł, nawet jeśli zdaniem niektórych to tylko średnia ligowa. W naszej sytuacji to aż średnia ligowa.

Ma swoje zalety, ale, co oczywiste, ma też swoje wady. Moim zdaniem jedną z nich, potwierdzoną też przez historię reprezentacji, pewien minimalizm i asekurantyzm. Po prostu w pewnych momentach brakuje mu odwagi, żeby postawić wszystko na jedną kartę. Albo inaczej - ze stawianiem wszystkiego na jedną kartę czeka do ostatniego możliwego momentu. Stąd miliony remisów, ale też mało porażek. Tymczasem w naszej sytuacji najzwyczajniej w świecie lepiej jest jeden mecz wygrać i jeden przegrać niż dwa zremisować.

Ja oczywiście wiem, w jakiej sytuacji do nas trafił, z jakim materiałem przyszło mu pracować, z jakimi brakami i w jakiej chwili. Możliwe, że z pustego i Salomon by nic tutaj nie nalał. Ale warto chociaż spróbować.
Odpowiedz cytując