|
Niestety również pokusiłem się oglądać wszystkie sparingi , które były wówczas transmitowane , zarówno te na obozie jak i ten przed wyjazdem do Turcji - z jakimś słabeuszem ligi Słowackiej. Wyglądało to dramatycznie. Zresztą sparingi pozwoliły mi od razu ocenić , że ten cały Ring to ogór , że głowa mała. Zresztą gra całego zespołu wołała o pomstę do nieba.
Tak jak wówczas uważałem tak i teraz uważam - szkoda , że na koniec tamtego roku Gula nie zebrał wpie... od Niecieczy u siebie. Raz , że wygrana zamazała obraz z wszystkich poprzednich meczów rundy , dwa zignorowana coś czego nie należało absolutnie zignorować - Gula już na jesieni dawał znaki , że nic z tego nie będzie. Krążyło info po chyba meczu ze Sląskiem gdzie po konferencji rozmawiał z dziennikarzami i otwarcie przyznał , że nie wie gdzie leży problem i chyba zawodnikom potrzebny jest nowy trener..... jak można było zignorować coś takiego gdzie trener sam otwarcie przyznaje , że ten pomysł już na tamtym etapie wydawał się nie mieć sensu ? Zresztą Gula był pewien , że po Śląsku poleci ale chyba sam był w szoku , że dostał szansę .
Niestety ale brak zwolnienia Guli była wypadkową poprzednich błędów jak pozostawienie Skowronka na kolejny sezon i szybkie zwolnienie w kolejnym oraz zatrudnienie Hyballi bez prześwietlenia odpowiednio jego osoby co musiało się skończyć przedwczesnym rozstaniem. Myślę , że bardziej niż wiara w projekt Guli jego brak zwolnienia wynikał właśnie z tego powodu - nie chciano , żeby po raz kolejny zarzucano Wiśle , że zmienia trenerów jak rękawiczki. Szkoda bo akurat Gulę należało wywalić po Śląsku.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 09.05.2022 o godz. 11:29.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|