Wyświetl pojedynczy post
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2022, 13:00
Proud napisał(a):
Gdyby doszło do sytuacji że mamy szansę w ostatniej kolejce wyprzedzić Zagłębie to myślę że na Warcie byłby prawie komplet widzów. Byłaby szansa. Ale ja nie widzę naszego zwycięstwa w Radomiu bez Poletanovica.
Zależy co rozumiesz poprzez ,,prawie". Jak dla mnie to realne to ok. 25-26k. Na komplety składa się wiele czynników, jeden z nich to atrakcyjny rywal, dobra gra Wisły itp. Tu tego brakuje.

ciastek88 napisał(a):
Jedynie Górnik Zabrze za Alianz może konkurować choć sądzę , że nasz spadek to większy skandal.
To akurat nie ma dużego znaczenia, ale uważam, że bardziej ich. My jakby nie patrzeć jesteśmy drużyną z długami która jeszcze pamięta problemy które mogły doprowadzić do całkowitego upadku i rozpoczęcia od IV ligi. Oni wtedy mieli bardzo mocarstwowe plany i ściągali znane nazwiska. Kasperczak był ich trenerem (jesień 2008 r. czyli jeszcze były w pamięci jego rządy w Wiśle). Kupiono Gorawskiego (ówcześnie niedawny reprezentant Polski), Bonina, Strąka (w miarę solidni ligowcy).

W sumie w kontekście walki o utrzymanie najbardziej szkoda przegranych meczów z bezpośrednimi rywalami (Stal, Zagłębie) gdyż nawet remis nam dawał 1 pkt, a im zabierał 2. Wyglądałoby to teraz inaczej.
Odpowiedz cytując